Szállóigévé vált, hogy "Kiss Éva kivédte!" • SportTV

Szállóigévé vált, hogy „Kiss Éva kivédte!”

2020. 12. 29. 18:51    
Olvasási idő: 2 perc

Kiss Éva 2018-ban az utolsó pillanatban bemutatott védésével bebiztosította a Győri Audi ETO KC BL-győzelmét. Szerencsére Méhes Gábor volt a közvetítőállásban, aki extázisban kürtölte világgá, hogy „KISS ÉVA! KISS ÉVA KIVÉDTE! KISS ÉVA KIVÉDTE! BL-GYŐZTES AZ ETO!”. Szállóige született, és ez azon kevés idézet egyike, amelynek már olvasása közben is az eredeti villan be az embernek. Ugye? Nem meglepő, hogy ez is bekerült a Sport TV történetének legemlékezetesebb pillanatait összegyűjtő sorozatba, ahogy az sem, hogy Kiss Évának a mai napig idézik ezt sokan egy-egy találkozás során.

„Nagyon szép pillanat volt. Nem sokszor néztem vissza magam, megmondom őszintén. Olyan régen láttam már, hogy most is voltak benne új dolgok. Meghatározó pillanat volt, és jó volt látni azokat az arcokat, akik utána már nem voltak csapattársaim, vagy régen találkoztunk. Hogy mennyire örültek ennek a védésnek, ennek a győzelemnek. Az az év az egész csapat számára rendkívül küzdelmes volt, és egy korona volt ezen a BL-győzelem” – idézte fel a 20 éves Sport TV videósorozatában Kiss Éva, a 2018-as BL-döntő hőse, miután újra megnézte azt a bizonyost védést, amit soha nem felejt el senki.

Úgy tűnik, ezen a jeleneten csak emelt, ahogyan Méhes Gábor kommentálta az eseményeket. „Nekem a mai napig sokan emlegetik, ha találkozunk, hogy ’Kiss Éva kivédte…”. Ez valahol szállóigévé vált, ennek a meccsnek a jelképe lett” – fogalmazott a hálóőr.

Sokan köszöntenek így, az a helyzet.”

Magáról a pillanatról, ahogyan reflexből kivédte Andrea Covic lövését ezt mondja: „Nem volt vesztenivalóm. Vagy megfogom, és a mennybe megyek, vagy nem fogom…” Szerencsére az előbbi történt, így soha nem feledjük el ezt a momentumot, amely helyet kapott a 20 éves Sport TV legszebb pillanatai között.

Arról, hogy eddig jutott pályafutása során, azt mondta, szerencsés, mert olyan csapattársai voltak, akiktől tudott tanulni, és ez, illetve a kitartó munka kellett a sikerhez. A visszavonulásával kapcsolatban úgy gondolja, jókor hozta meg a döntést a lezárásra. Nagyon szívesen foglalkozik a fiatal kapusokkal.

A 20 éves Sport TV ezen a weboldalon gyűjtötte össze legszebb emlékeit, és ide várja a nézők történeteit is.

A sorozat epizódjai: