Gary Anderson: Mardle egy idióta! • SportTV

Gary Anderson: Mardle egy idióta!

2020. 12. 31. 11:46    
Olvasási idő: < 1 perc

Gary Anderson viszontválaszában páros nyújtott lábbal szállt bele Wayne Mardle-be, a Sky kommentátorába a PDC-dartsvilágbajnokságon.

Jóllehet Gary Anderson azóta már Devon Petersen legyőzésével a negyeddöntőbe is bejutott a PDC-világbajnokságon, nehezen nyugszanak meg a kedélyek a Mensur Suljovic elleni mérkőzése miatt. A kétszeres világbajnok ugyebár a nyilvánosság előtt bírálta osztrák riválisa viselkedését, mire Wayne Mardle, a Sky Sports szakértője kiállt Suljovic mellett. Anderson ezt sem hagyta szó nélkül.

„Wayne Mardle azt mondja, ki kell cselezni az ellenfelet. Ez ki tudott jönni a Sky Sports kommentátorának száján. Mekkora egy idióta. Természetesen ez a legjobb, legokosabb, amit a gyerekeknek mondani lehet. Igazán büszke vagyok rád, Wayne” – mondta nem kevés szarkazmussal a skót játékos. Anderson nehezen viselte, hogy az egykori profi megvédte Suljovic elképesztően lassú stílusát, ezért még külön is odaszúrt neki, meg a stábnak. „Wayne Mardle, Rod Harrington és Mark Webster is dartsozott. Láttam, hogy tértek ki a hitükből, ha valaki valami rosszat tett. Ha most ők álltak volna ott fent helyettem, százszor olyan dühösek lettek volna, mint én.”

A „Repülő skót” szerint elfogadhatatlan, ha valaki ilyen taktikai eszközökkel akarja kizökkenteni ellenfelét a ritmusból: „Én arra törekszem, hogy azzal gyakoroljak nyomást a riválisomra, hogy több pontot szerzek nála. Ha jól megy neki, dobok egy 140-est. Ha erre 140-et dob, dobok egy 180-ast. Dartsozzunk rendesen! Dobjuk a nyilakat! Azzal próbáljuk megverni a másikat, ami a kezünkben van. Nem pedig szöveggel, taktikával vagy azzal, amit éppen Wayne mond. Azért megyek a színpadra, hogy játsszak. Mindegy, hogy nyerek vagy vesztek. De sohasem lassítanék le szándékosan egy meccset. Úgy játszom, ahogyan azt mindig is illene.”

A Sport TV élőben követi nyomon a PDC-világbajnokság eseményeit.