Steph Curry a 105 tripla után most karriercsúcsot hintett • SportTV

Steph Curry a 105 tripla után most karriercsúcsot hintett

2021. 01. 04. 14:56    
Olvasási idő: 2 perc

A minap kikerült egy videó róla, amin beszórt egy edzésen 105 triplát egymás után. Akkor sokan azt mondták, hogy „Persze, de meccsen ezt nem tudja.”. Pár napra rá karriercsúcsot jelentő 62 pontot dob a Blazers ellen, közte 8 hárompontossal. Curry fenomenális.

"Mennyi? 62!' (Fotó: @warriors / twitter)

A Golden State Warriors a 2019-es NBA-döntő óta az NBA legszerencsétlenebb csapata. Sztárjai sorban estek ki a finálé során, ráadásul olyan sérüléseket szenvedett Klay Thompson és Kevin Durant is, ami alsó hangon egy év kihagyást jelent. Durant elhagyta a klubot, és a Brooklyn Netshez szerződött.

A 2019-20-as szezonnak tehát már Durant és a sérült Thompson nélkül vágott neki a csapat, aztán Curry is kidőlt mindössze öt mérkőzés után. Nem is tért már vissza az idényben. A 2020-21-es szezon újra várakozásokkal telve indult el San Franciscóban (visszatérhet Curry és Thompson is), erre Klay Thompson – aki már edzésben volt – elszakította a keresztszalagját. Így a 2020-21-es szezonban sem fog pályára lépni.

Steph Curry így a Splash Brothers másik tagja nélkül vágott neki 2020-21-nek is. Két óriási pofont nyelt be az első két meccsén a Warriors (26 és 39 pontos vereségek, és ezeken a meccseken csak 20 és 19 pontot dobott Curry). Majd ezeket követően kikerült a Warriors twitter-oldalára egy videó, amin Steph Curry Chicagóban, a Bulls elleni meccs előtti edzésen öt percen át bedob zsinórban 105 hárompontost!!!!

A fanyalgók el is kezdték kommentelni, hogy ezt meccsen kellene, nem edzésen. Talán ez is picit hozzájárult ahhoz, hogy Curry és a Warriors is elkezdett kijönni a gödörből. Előbb megverte a Bullst és a Detroitot, majd kikapott, a Portlandtől (nagyon), de a második Blazers elleni meccsen vissza tudott vágni a csapat. Curry ezalatt egyre javuló százalékkal tüzelve 36, 31, 26 majd 62 pontot dobott.

Igen, Steph Curry karriercsúcsot jelentő 62 pontot szórt a Blazers ellen.

Ráadásul szépen beosztotta a pontzuhatagot. Mindkét félidőben 31-ig jutott. Kobe Bryant óta nem volt játékos, aki egy meccs mindkét félidejében eljutott 30 pontig. Curry korábbi egyéni rekordja 54 pont volt, és még a nagy Warriors aranykorszaka előtt, a New York Knicks ellen érte el. Távol álljon tőlünk, hogy bármi összefüggést keressünk e között, de Carmelo Anthony mindkét meccsen az ellenfélnél kapott szerepet.

Curry ezzel bizonyított valamelyest a kétkedőknek. Ő lassan 33 évesen is csúcsformában van és a liga egyik legjobbja. Hogy a Warriorsnak milyen szezonja lesz? Nem tudni, de hogy Curry is hallotta a kritikát, az biztos, és viccesen azt mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón, hogy

„Ez innentől személyes.”

A Warriors újonca, James Wiseman mondott még egy vicceset. Szerinte olyan volt ez az egész, mint amikor régen NBA 2K-val játszott, és Curry-vel volt. És tényleg…

A héten a Sport TV három NBA-meccset is élőben közvetít. Csütörtökről-péntekre virradóra a Brooklyn-Philadelphia, szombaton kilenctől a Philadelphia-Denver, vasárnap 10-től Chicago Bulls – Los Angeles Clippers meccseket. És persze csütörtökön 17:45-től lesz Trash Talk, szombaton pedig 20 órától Alley-oop.