Van den Bergh és De Sousa a két PL-újonc

Rochy Zoltán avatar Rochy Zoltán 2021. 01. 05. 17:21    
Olvasási idő: < 1 perc

A szokásoknak megfelelően közvetlenül a vb után a PDC nyilvánosságra hozta a Premier League versenyzőinek névsorát. A biztos két újonc a tavaly remeklő belga Dimitri Van den Bergh és a portugál José De Sousa lesz.

A kilencek (Fotó: pdctv.com)

A verseny szisztémája visszatér az eredetihez, nem lesznek egyestés „kihívók”, hanem tíz állandó játékos játssza végig az első csoportkört, annak zárónaőpja lesz az úgynevezett Döntés éjszakája (Judgement Day), amely után az utolsó kettőtől elbúcsúznak. A nyolc dartsos utána egy második, hétfordulós kört játszik, az első négy helyezett jut a playoffba.
A tíz résztvevőből kilencet neveztek meg, a tizediket majd a január végi Masters után jelölik ki. Adva volt az új világranglista első négy helyezettje, a világbajnok Gerwyn Price, a korábbi világelső, nem mellesleg ötszörös Premier League-győztes Michael van Gerwen, valamint a tavalyi vb-győztes Peter Wright és a három évvel ezelőtti vb-első Rob Cross. Értelemszerűen kihagyhatatlan volt a címvédő Glen Durrant, aki egyébként első évében, azaz újoncként  nyerte meg rögtön a legnagyobb egyéni sorozatviadalt. A kétszeres PL-győztes, kétszeres világbajnok, friss vb-döntős Gary Anderson indulása sem lehetett kétséges. A tavalyi döntős Nathan Aspinall (világranglista-5.) lett a hetedik választott.

José De Sousa elsősorban a Grand Slam of Darts megnyerésével került be a résztvevők közé (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Mögöttük két, tavaly remeklő játékos kap lehetőséget, az egyformán major tornát is nyerő Dimitri Van den Bergh (World Matchplay-bajnok) és José De Sousa (Grand Slam of Darts-győztes). A belga egynapos beugró volt már 2019-ben, de teljes jogú résztvevőként újonc.
A
z alapkör helyszíneinek névsora egyelőre változtalan: Cardiff, Dublin, Newcastle, Rotterdam, Exeter, Belfast, Nottingham és Manchester a brightoni Judgement Day előtt.
A pandémia miatt azonban az időpontok módosulnak, a február 1-jei start helyett húsvét könyékén rajtol a PL, feltehetőleg abban a reményben, hogy addigra már lehetővé válik a nézők, szurkolók részvétele az egyes versenynapokon. (A pontos időrendet később hozzák nyilvánosságra.)

A Premier League teljes idényét továbbra is a Sport TV közvetíti.

Cookie beállítások