Bayern: nehéz kirándulás Gladbachba • SportTV

Bayern: nehéz kirándulás Gladbachba

Sport TV avatar Sport TV 2021. 01. 08. 08:32    
Olvasási idő: 2 perc

Ha a hetvenes évek csúcsrangadóit nem is biztos, hogy felidézi a péntek esti meccs, de az biztos, hogy nem lesz sétamérkőzése a rekordbajnoknak a Borussen Parkban. Noha a csikók otthon nem olyan félelmetesek, mint az elmúlt idényekben (2–4–1-es hazai mérleg), a Nayern a bajnokságban legutóbb 8 fordulóval ezelőtt, október 24-n üszta meg kapott gól nélkül – ez folyamatosan gondolkodásra készteti Flick mestert.

Joshua Kimmicxh remek formána tért vissza a Bayernbe: a Mainz ellen 0–2-nél beállva az ő gólja adta meg a jelent a nagy fordításra (5–2) ()Fotó: Getty Images)

Leginkább a jobbhátvéd pozíciója okoz gondokat a mesternek, a Mainz ellen olyan elégedetlen volt Benjamin Pavard-ral, hogy a másik világbajnok védővel, Jérome Boatenggel lecserélte őket a szünetben, 0–2-es állásnál, Niklas Sülét és Leon Goretzkát küldve be a pályára. Ez újabb kudarcot jelentett a francia szélsőhátvédnek, aki már a karácsony előtti két meccsen is a cserék között kezdett, noha fittségi mutatói megfelelőek voltak. „Pavard sok más játékoshoz hasonlóan 2020 első felében igen jól teljesített, majd megsérült és azóta nincs jó formában. Sok egyszerű hibát követ el, gyakran nem sikerült labdát szereznie, elhanyagolja a védőmunkát, nem egyszer túljátsszák, átjutnak rajta és nem megfelelő a támadójátéka sem. Jelenleg egy kicsit hiányzik belőle, amire egy jó jobbhátvédnek szüksége vamn” – mondta róla a bajorok sikertrénere.
A 10 mérkőzésen, amelyen páyára lépett, egyszer sem sikerült jól cseleznie, összesen két beadás szállt jó helyre nem volt gólpassza. Hogy hogyan kell klasszis jobbhátvéd játékot produkálni, azt a sérüléséből visszatérő Joshua Kimmich bemutatta a második félidőben, amikor a csapat 0–2-ról öt gólt szerezve fordított. De Kimmichre Flicknek elsősorban a középpálya centrumában van szüksége, így a válogatott játékos ott szerepeltetése nem állandó megoldás. „Kimmich a hatos poszton játszik” – jelentette ki a mester a Gladbach elleni meccs előtti online sajtótájékoztatón.

A világbajnok Benjamin Pavard-nak jócskán javítania kell a teljesítményén, ha a Bayern kezdőcsapatának állandó tagja akar maradni (Fotó: Getty Images)

A megoldási alternatíva Niklas Süle jobbhátvéd játéka, akink karácsony előtt kellett nóőneseg0tenie a  számára ismeretlen poszton, a fiatal Bouna Sarr játéka, vagy Cris Richards szerepeltetése. Esetleg egy kis „gondolkodási szünet” után újabb lehetőséget as Pavard-nak, aki „minden támogatást megkap. Ki fog kerülni ebből a hullámvölkyből” – mondta Hansi Flick.
Ami az esetleges téli transzferszünetben való aktivitást illeti, Zirkzee és Javi Martínez távozhat a csapattól, új játékos érkezésére „nyitottnak” mondta a klubot az edző.
A hazai csapatból – a Kicker összeállítása szerint – távozhat a csatár Villalba, a védő Beyer és Poulsen, utóbbi kettő kölcsönbe mehet. Új játékos szerződtetését nem tervezi a klub.
Marco Rose együtteséből kiesett Lazaro. Pléa visszakerül az együttesbe, bal oldali támadó poszton. Benszebaini még nem biztos, hogy bír 90 percet, a megoldás Wendt szerepeltetése lehet a balhátvéd posztján.
A meccs egyébként a 105. lesz a két csapat közt a Bundesligában, ezzel a párosítás a Bayern–Werder (109), a Werder–Hamburg (108) és a Bayern–Hamburg (106) után a negyedik helyre lép előre a vonatkozó örökrangsorban. A Bayern egyébként a Bökelbergben eddig 198 Bundesliga-gólt szerzett, az esetleges második a jubileumi 200. találata lehet Mönchengladbachban bajnoki mérkőzésen.

Kapcsolódó

MÖNCHENGLADBACH–BAYERN ÖRÖKMÉRLEG

Összesen: 111 mérkőzés, 25 Mönchengladbach-győzelem, 30 döntetlen, 56 Bayern-siker / 138–210-es gólkülönbség. A Bundesligában: 104–25–29–50 / 131–198. Mönchengladbachban: 55–21–19–15 / 87–76. Mönchengladbachban a Bundesligában: 52–21–18–13 / 84–72.
A legutóbbi mérkőzés: Bayern–Mönchengladbach 2–1 (1–1). G.: Zirkzee, Goretzka, ill. Pavard (öngól)  (Bundesliga, 2020. 6. 13.). A legutóbbi három mönchengladbachi mérkőzés. 2–1 (2019-2020, Bl), 1–5 (2018-19, Bl), 2–1 (2017-18). A legutóbbi Bayern-győzelem Mönchengladbachban: 1–5 (Bundesliga, 2019. 3. 2.)

BUNDESLIGA. Sport1 20:15 BV Borussia Mönchengladbach–FC Bayern München  (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Petur András, szakértő: Várhidi Péter)