LeBron James csinálta a showt Houstonban, James Hardennek csak az őrület marad • SportTV

LeBron James csinálta a showt Houstonban, James Hardennek csak az őrület marad

2021. 01. 13. 20:39    
Olvasási idő: 3 perc

A nyilvánosság előtt az eddigi legerőteljesebben utalt arra James Harden, hogy menni akar Houstonból. Egy olyan meccs után tette ezt, amin LeBron Jamesék átgázoltak a csapatán, a döntő MVP pedig ráadásul egy nagyon nagy mutatvánnyal örvendeztette meg saját csapattársait., bár ez Dennis Schrödernek 100 dollárjába kerül.

Zajlik az élet az NBA-ben. Továbbra is maradnak el meccsek a koronavírus miatt, és ezzel párhuzamosan, vagy mondhatjuk, hogy épp ezért a liga szigorított a koronavírus-protokollon a következő két hétre vonatkozóan. Tovább korlátoznák a lehetséges találkozások számát, például idegenben nem fogadhatnak a hotelszobában vendéget a játékosok, és arra kérik őket, hogy mikor nincsenek idegenben, akkor csak kivételes esetben hagyják el otthonaikat, aki pedig rendszeresen látogatja őket, azokat heti kétszer tesztelni kell. Mostantól a cserepadon is maszkot kell viselnie mindenkinek. A repülőgépen ahhoz közel kell ülni, akihez a kispadon is közel ülnek a csapattársak. Ez csak néhány kiragadott példa, a teljes lista ITT érhető el.

Nem szeretnék, hogy a sok megbetegedés miatt leálljon a szezon. Eddig hét meccs maradt el a vírus miatt. Vannak játékosok, akik nem túl okosan bírálják a szabályokat.  George Hill érve például az, hogy ők felnőttek, tudnak magukra vigyázni, és inkább be kellen szüntetni a szezont. 2 dolgot felejt csak el:

  1. Hogy hogyan teremtődik az a pénz, amiből ő a fizetését kapja.
  2. Ha azon múlna csak a megfertőződés, hogy ki a felnőtt és ki nem, akkor lehet, hogy kevesebb meccs maradt volna eddig el…

Ha pedig már a felelős magatartásról van szó, a liga két fenegyereke nagyot alkot. Kyrie Irving ugye úgy hagyta el a Brooklyn Nets csapatát, hogy nem igazán jelezte vezetőedzőjének, Steve Nashnak, hogy mi a helyzet. Aztán kikerült a netre egy videó, amiből kiderül, hogy bulikázik.

Úgyhogy a csapata és az NBA is megvizsgálja ezt az ügyet.

Közben Houstonban is zajlanak az események. A Los Angeles Lakers egymást követő két este is elintézte a houstoniakat. Tegnap 117-100-ra. Talán mondanunk sem kell, LeBron James elemében volt:

A 17. percben már 21 pont volt a Lakers előnye, amikor James csinált egy dobócselt a sarokban, és a pillanat tört része alatt fogadott 100 dollárban, hogy bemegy a tripla. Igazából a dobás után megfordult, és a gyűrűnek háttal állva fogadta el a kihívást. Fél másodperc múlva pedig már csilingelt is a kassza.

James jelenleg az elsőszámú esélyese az MVP-díjnak, lenyűgöző, ahogyan játszik. 29 perc alatt 26 pont, 8 lepattanó és 5 gólpassz került be a neve mellé a jegyzőkönyvbe. A Lakers 9-3-mal vezeti a ligát, LeBron James átlagai pedig magukért beszélnek (24,2 pont, 8,3 lepattanó és 7,5 gólpassz, és mindez kímélő üzmmeódban, hiszen karrierje során sohasem játszott ilyen keveset, mindössze 32,3 percet).

Harden a meccs után csak annyit mondott csapatáról, hogy nem elég jó, és nem is hisz benne, hogy jobb lehet. Majd bővebben is beszélt a helyzetről: „Imádom ezt a várost. Szó szerint mindent megtettem, amit csak tudtam, de ez a szituáció őrület, és nem hiszem, hogy helyre lehet hozni.”

Ez bizony felhívás keringőre, és az NBA csereügyletek királyainak egyike, Shams Charania már jelentette is a The Athleticen, hogy a Brooklyn Nets és a Philadelphia 76ers is csőre töltötte a csereágyúkat. A Brooklyn Nets állítólag a világ összes elsőkörös draftját, a Sixers pedig egy Ben Simmons köré épülő csomagot készít elő, és ha Tyerese Maxey-t is adják mellé, a Rockets vélhetően ráál a cserére. Nem akarjuk elkiabálni, de állítólag felgyorsultak az események, és a hírek szerint hamarosan csapatot vált a 2018-as MVP. Azóta arról is ír az amerikai sajtó, hogy ma nem volt Harden edzésen…

Azt majd meglátjuk, hogy Harden a következő két meccsen még a Rockets játékosa lesz-e, hiszen a Sport TV-n közvetítjük a csapat következő két, San Antonio elleni meccsét. Az elsőt csütörtök éjjel (pénteken hajnalban) fél kettőtől élőben a Sport1-en, és pénteken 18 órától a Sport2-n is meg lehet majd nézni. A szombati találkozó 23 órától lesz a Sport1-en, előtte 22 órától pedig az Alley-ooppal jelentkezünk. Terveink szerint a vasárnapi Dallas Mavericks – Chicago Bulls is látható lesz 21 órától a Sport2-n (ha a vírus nem szól közbe).