A Leverkusen a Bundesligában is javítana • SportTV

A Leverkusen a Bundesligában is javítana

Sport TV avatar Sport TV 2021. 01. 14. 23:54    
Olvasási idő: < 1 perc

A 13. fordulóig veretlen Bayer Leverkusen vereséggel fejezte be az előző és ugyanúgy kezdte az új naptári esztendőt. Ám mielőtt még elkezdték volna temetni Peter Bosz együttesét, három nappal a frankfurti kudarc után a kupában 4–1-gyel vágott vissza az Eintrachtnak.

Túláradó öröm egy "utolsó utáni pillanatban", a 94. percben született gól után. Moussa Diaby ünnepli a gólszerző Karim Bellarabit a Stadion an der Alter Förstereiben tavaly február 15-én (Fotó: Getty Images)

Kicsike kis gödör volt az a „keretes” dupla vereség – igyekszik bizonyítani a Bayer, de semmiképpen sem vár egyszerű feladat rá a fővárosban. Már csak azért is, mert az Uniont úgy látszik, elkerüli „második év réme”. Az abszolút újoncokat ugyanis rendszerint az első idényben viszi még a lendület, de többségük a második esztendőben már a kiesés ellen harcol, nem is egyszer el is bukik és újra alászáll.  Az Unionnal azonban nem ez a helyzet. A sokkal kisebb – de jelenleg tartósan jobbik – fővárosi együttes legutóbbi öt bajnokiján veretlen (2 győzelem, 3 döntetlen), igaz, közben felbukott a kupában, otthon kapott ki 3–2-re a most éppen másodosztályú Paderborntól. Összességében azonban a 6. helyen áll – ha így maradna a végén, indulhatna az Európa-ligában!
A két együttes korábban csupán kétszer találkozott eddig a Bundesligában, háromszor a DFB-kupában, s mind az ötször Bayer-győzelem született. A legszorosabb csatát a második bajnokin vívták, tavaly februárban a péntek esti színhelyen, az öreg erdészházhoz címzett stadionban (Stadion an der Alte Försterei) Bellarabi a 94. percben (!) szerzett találatával tudott csak felülkerekedni a vendég.
Az Union egyik legtapasztaltabb játékosa, Gentner vádlisérülése után már együtt edzhetett a társakkal, de kérdés, elfoglalhatja-e helyét a kezdőben. Egy másik rutinos spíler, Schlotterbeck is bevetésre készen áll a középpályára.  Bosz mester is változtatni kénytelen, akár több helyen is a frankfurtiak elleni nyertes kupacsapatán, tekintettel arra is, hogy a társaságnak a hétközi fordulóban kedden a Dortmund elleni rangadón kell helytállnia. Valószínűleg Schock kezd Alário helyén, Dragovic vagy Jedvaj válthatja Lars Bendert. Kérdés, Wirtz térdfájdalmai megszűnnek-e teljesen, vagy Demirbay marad az együttesben.

BUNDESLIGA, 16. forduló. Sport1 20:15 1. FC Union Berlin–TSV Bayer 04 Leverkusen (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Petur András, szakértő: Várhidi Péter)