Fradi-cél: dupla az Esbjerg ellen • SportTV

Fradi-cél: dupla az Esbjerg ellen

2021. 01. 16. 15:45    
Olvasási idő: 2 perc

Négy kézilabda-kupameccsel jelentkezünk szombaton kora délutántól késő estig a Sport1 csatornán, két magyar fellépővel. A Vác Oroszországban szerepel az egykori BL-győztes Zvezda Zvenyigorod vendégként, az FTC pedig hazai csarnokban fogadja őszi első „áldozatát”, a dán Esbjerget.

Októberi Fradi-örömünnp az Esbjerg ellen. Ismétlése következik: (Fotó: fradi.hu)

Első mérkőzésünkön a BL A-csoportjában (amelyben a Fradi is szerepel) a listavezető Rosztov-Don fogadja a 10 eddigi meccsén mindössze 3 pontot csipegető német Bietigheimet.

Után ugrunk kupát, de ugyanúgy Oroszországban maradunk, csak éppen 966 kilométerrel odébbra kapcsolunk, ahol újonnnan létrehozott Európa-liga első csoportkának második körében a vereséggel rajtoló GK Zvezda  (25–34) a másik vesztest, a Váci NKSE-t fogadja (33–34 a Paris ’92-től otthon). A  két csapat korábban még sosem találkozott az eurokupákban.
11 mérkőzés lejátszása után a Vác 7. a magyar bajnokságban,  a Zvezda 4. az oroszban. A magyar csapat nemcsak aktuális riválisával, más orosz klubbal sem mérkőzött korábban. A Zvezda viszont játszott magyarral, a 2013-as BL-csoportkörben kétszer játszott az FTC-vel, mindkét együttes megnyerte a maga hazai mérkőzését.

A nap magyar szempontból talán fontosabb mérkőzése az FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg találkozó, a rangosabb kupasorozat, a BL A-csoportjából. A két együttes az előző csoportkörben is találkozott, akkor mindketten nyertek otthon, a Fradi (akkor Érden) 26–25-re. Az előző találkozójuk ősszel is Fradi-győzelemmel végződött. Akkor a Covid által megtépázott Elek-csapat kevés játékossal, sok tartalékkal, ifjonccal bravúros, 24–21-es győzelmet aratott Dániában, gyakorlatilag végig vezetve.  Az FTC jelenleg 4. a csoportban, 8 meccsből 10 ponttal, az Esbjerg 7., 9 találkozóból 4 egységet gyűjtve.

Nerea Pena Abauerra évekkel ezelőtt még Fradi-mezben és még tele csarnok előtt… (Fotó: Getty Images)

Az Esbjerg nemrég jelentette be két új szerzeményét, a német kapus Dinah Eckerle a Metzből, a norvég Henny Reistad a Vipersből csatlakozik a dán klassziscsapathoz, amely november óta Nerea Penát is soraiban tudhatja, aki hét szép évet töltött korábban (2012–19) a Ferencvárosban. Az utóbbi időben kiváló formába lendülő Fradinak azonban így is megvan a reális esélye, hogy egy újabb sikerrel az előzőleg legyőzött CSM Bucuresti-et is megelőzze, azonos meccsszám mellett egy ponttal a táblázaton.  A román együttes egy időben a Fradival a Vipers Kristiansand ellen lép pályára, a második helyen álló Metz két órával később Ljubljanában lép fel a Krim Mercator ellenfeleként. Ez utóbbi mérkőzést is közvetítjük élőben a Sport1-en.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 14:00 felvezető műsor;  Sport1 12:00 Rosztov-Don–SG BBM Bietigheim (kommentátor: Gyulai Miklós); Sport1 15:45  FTC-Rail Cargo Hungária–Team Esbjerg (kommentátor: Batha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: és  Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:45 Krim Mercator Ljubljana–Metz Handball (kommentátor: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András)
NŐI EURÓPA LIGA, csoportkör. Sport1 13:45  GK Zvezda Zvenyigorod–Váci NKSE (kommentátor: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, Pigniczki Krisztina, műsorvezető: Ágai Kis András)