Lewandowski: megdőlt az újabb Müller-rekord! • SportTV

Lewandowski: megdőlt az újabb Müller-rekord!

2021. 01. 18. 14:49    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bundesliga „őszi” gólrekordja immár Robert Lewandowskié, akinek 16 forduló is elég volt Gerd Müller korábbi, 20 gólos csúcsának megdöntéséhez. Jöhet a nagyobb falat, a teljes idényre vonatkozó 40-es rekord!

Jóllehet még csak 16 forduló telt el a Bundesliga őszi idényéből, Robert Lewandowski máris felállított egy félszezonra érvényes csúcsot. A Bayern München csatára a Freiburg elleni bajnokin remek kombináció végén betalált, ez volt a 21. gólja az idény első felében, ilyen sokat még senki sem szerzett a német élvonalban. Az eddigi rekorder Gerd Müller volt, aki az 1968-69-es évadban 20 gólnál járt az ősz végén, 17 meccs után. Most Lewandowski 16 forduló (illetve az ő esetében 15 mérkőzés) után (ebből négyet tizenegyesből) 21 gólnál tart, 14-et jobbal, hármat ballal, négyet pedig fejjel szerzett. Tizenhét forduló után 19 gól volt az egyéni csúcsa, ezt az előző évadban érte el.

A hatodik gólkirályi címe (ebből a negyedik zsinórban) egyre közelebb kerül hozzá, hiszen kilenc gól a fórja Erling Haaland és André Silva előtt. Ennél sokkal fontosabb lehet a számára, meg talán a közvélemény számára, hogy vajon megdönti-e Gerd Müller bajnokságra vonaktozó gólcsúcsát? Amikor Müller a korábbi „őszi” rekordot felállította, „csak” 30 góllal fejezte be az idényt. Viszont az 1971-72-es évadban egy visszafogottabb őszre elképesztő tavaszt pakolt rá, és meg sem állt 40 gólig. Az a csúcs máig megközelíthetetlen. Lewandowski most időarányosan jól áll…

A Sport1-en 19:30-tól élőben jelentkezünk a Germánia című Bundesliga-magazinnal. Addig is, szavazzatok a forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 16. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Nicolás González (VfB Stuttgart) a Mönchengladbach ellen

0%

Robert Lewandowski (Bayern München) a Freiburg ellen

0%

Levin Öztunali (Mainz) a Dortmund ellen

0%