Dárdai álmatlan éjszaka után lett a Hertha edzője • SportTV

Dárdai álmatlan éjszaka után lett a Hertha edzője

2021. 01. 25. 18:31    
Olvasási idő: < 1 perc

A következő másfél évben újra Dárdai Pál irányítja a Hertha BSC csapatát.

Ahogyan a Bild fogalmazott, „…egy álmatlan éjszaka, illetve a feleségével, Mónikával való beszélgetéseket követőeb a legutóbb a Hertha U16-os csapatát irányító magyar hétfő délben igent mondott. 2022 nyaráig szóló szerződést kapott.” Ha pedig úgy tetszik, Dárdai Pál hétfőn megkezdte második korszakát a Hertha BSC kispadján, korábban jól bevált segítője, Admir Hamzagic, valamint az új arc – nem mellesleg egykori berlini játékos és közönségkedvenc – Andreas Neundorf, valamint a kapusedző Petry Zsolt támogatásával.

„Mindenkit biztosíthatok arról, nem úgy terveztem, hogy az U16 kispadjáról ismét átülök a profikéra. De azt sem kell senkinek elmagyaráznom, mit jelent nekem a Hertha, ezért sem volt kérdés, hogy ebben a helyzetben segítenem kell. Örülök a feladatnak, és hogy együtt dolgozhatok a csapattal” – jelentette ki a régi-új szakvezető. Dárdai először 2015 februárjában ült le a Hertha kispadjára, akkor a 17. helyen állt a csapat, vele a 15. helyig kapaszkodott fel, majd sorrendben a 7., a 6., a 10. és a 11. pozícióban zárt. A Hertha történetének talán legstabilabb korszaka volt a Bundesligában, a 151 meccsen 54 győzelmet, 40 döntetlent és 57 vereséget könyvelhetett el, a meccsenkénti pontátlaga 1,34 volt.

„Nagyon örülök, hogy Dárdai Pál személyében olyan edzőt nyertünk meg magunknak, aki már bebizonyította, hogy a Hertha számára kihívást jelentő helyzetben képes vezetni és stabilizálni a csapatot, régi bútordarabként mindenkit ismer, és nem kell bajlódnia az akklimatizációval. Pál él-hal a Hertháért, meggyőződésünk, hogy a világos stílusával meg tudja adni a csapatnak a szükséges impulzusokat” – jelentette ki Carsten Schmidt, a Hertha ügvezetője.

Ami biztos, a Bruno Labbadiát váltó Dárdai nem egyszerű sorozattal kezd, hiszen a Herthára a következő öt mérkőzésen a Frankfurt, a Bayern, a Stuttgart, az RB Leipzig és a Wolfsburg vár.

A Sport1-en 19:30-kor élőben jelentkezünk a Germánia című Bundesliga-magazinnal. Addig is, szavazzatok a 18. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 18. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Christoph Baumgartner (Hoffenheim) az 1. FC Köln ellen

0%

Erling Haaland (Dortmund) 2. gólja a Mönchengladbach ellen

0%

Robert Lewandowski (Bayern München) a Schalke ellen

0%