Mégis lesz All-Star-gála? Szavazhatunk a kedvenceinkre. • SportTV

Mégis lesz All-Star-gála? Szavazhatunk a kedvenceinkre.

2021. 01. 28. 11:19    
Olvasási idő: 2 perc

Van egy olyan terve az NBA-nek és a játékosszakszervezetnek, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégis rendeznek egy All-Star-gálát az NBA-ben. Picit szerényebbet a megszokottnál, de játszanának a legjobbak. Ha ez nem is jön össze a vírus miatt, szavazni szavazhatunk a legjobbakra, tehát lesz All-Star-csillag a legjobbak neve mellett 2021-ben is.

LeBron James és Giannis Antetokounmpo 2020-ban Chicagóban. (Fotó: Getty Images)

Úgy gondolja az NBA, hogy akkora presztízsértéke van az All-Star-csapattagságnak, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is lehet szavazni a liga legjobbjaira. Szavaznak a szurkolók, a média képviselői és a játékosok is. Magyar idő szerint január 28-án este hattól indul a szavazás, és egészen február 16-ig voksolhatnak majd a nézők az nba.com-on, az NBA applikáción és twitteren.

A súlyozásnál a szurkolói szavazatok száma 50 százalékot számít majd a végelszámolásnál, míg a média és a játékosok által egyszer összesített (azaz, hogy ők egyszer leadják a legjobb ötösüket, nem szavazhatnak több napon át) szavazatai 25-25 százalékot. Valójában a három szavazattípusban elért helyezést adják össze, és a szurkolói helyezés duplán számít. Például: Ha valaki a szurkolóknál harmadik helyen van a frontcourtban, a médiánál első, a játékosoknál pedig második, akkor a súlyozott értéke 2,25 lesz.

A 2010-es évek legszebb All-Star pillanatai:

Érdekességek:

LeBron James karrierje során hétszer nyerte meg az All-Star-szavazást, ezzel második a kilencszeres első Michael Jordan mögött. 2017 óta minden évben ő végzett az élen.

2018 óta nem Kelet-Nyugat mérkőzést rendeznek, hanem a keleti és nyugati konferencia legtöbb szavazatot kapott játékosai draftolják saját csapatuk kereteit a 11-11 keleti és nyugati All-Star-játékos közül. 2018-ban LeBron James és Steph Curry volt a két kapitány, 2019-ben és 2020-ban pedig LeBron James s Giannis Antetokounmpo. Mindhárom alkalommal LeBron James csapatai nyertek.

A 2021-es lenne a 70. All-Star-mérkőzés az NBA-ben. 1951 óta csak egyetlenegyszer, 1999-ben maradt el a találkozó. Az 1998-99-es csonkaszezonban ugyanis a lockout miatt csak 50 meccset játszottak a csapatok feszített tempóban február és május között.

2020-ban Chicagóban rendezték a gálát. A meccs összefoglalója:

Lehet, hogy lesz meccs?

A 2021-es All-Star-gálát eredetileg Indianapolisban rendezték volna februárban, de a koronavírusjárvány miatt törölték, és a város majd 2024-ben lehet az esemény házigazdája. Azonban a szezon programjába bekerült egy párnapos All-Star-szünet március elejére (március 5-10.). Ez teljesen normális, az All-Star hétvége környékén minden szezonban van pár nap szünet.

Az ESPN és Adrian Wojnarowski adott hírt róla először, hogy a liga és a játékosszakszervezet gondolkodik abban, hogy egy All-Star-mérkőzést mégis szervezne március hetedikén, de nem Indianapolisba, hanem Atlantába. Ott van ugyanis a Turner Sports otthona, így igazából „csak” a játékosoknak kellene a városba utaznia, és nem a nagyobb létszámú stábnak kellene elhagynia a várost.

Maga az esemény egy lebutított All-Star hétvége lenne, és a tervek szerint a bevételt jótékonysági célra használnák (történelmileg fekete főiskolákat és egyetemeket, illetve a koronavírus ellen küzdő szervezeteket segítenének a befolyó összegből).

Ezek csak tervek, még semmi sem biztos, de van remény rá, hogy lesz All-Star-meccs 2021-ben.

A héten viszont lesz bőven NBA nálunk: Ma a Sport1-en 17:45-től a Trash Talkban is lesz szó NBA-ről. Csabi és Bazska tett ki új Alley-oop podcastet, amit ITT tudtok elérni (mindkét link ugyanoda vezet, igen), ezt bármikor meg tudod hallgatni, aztán szombaton 20:45-től jön a tévés Alley-oop. Három élő közvetítésünk is lesz a héten: Csütörtökről péntekre virradóra élőben közvetítjük a Houston Rockets – Portland TrailBlazers meccset 1:30-től a Sport1-en, amit pénteken 13 órától a Sport1-en és 20 órától a Sport2-n is meg lehet majd nézni. Szombat éjjel egy igazi klasszikus rangadóval, a Boston Celtics – Los Angeles Lakers meccsel készülünk (2:30, Sport1), ezt vasárnap 11 órától ismételjük. A vasárnapi európai időpontban (21:30, Sport1) rendezett összecsapáson két bombaformában lévő csapat, a Denver Nuggets és a Utah Jazz találkozik egymással. E sorok írásakor a Jazz egy tízes, a Nuggets egy ötös győzelmi sorozatban van.

Cookie beállítások