Bayern: „menetből” bajnoki Berlinben • SportTV

Bayern: „menetből” bajnoki Berlinben

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 05. 10:03    
Olvasási idő: 2 perc

Minden európai élcsapat menetrendje rendkívül feszes a kései rajt és a klubszezont összeszorító Eb miatt. Hatványozottam igaz ez Európa bajnokára is: a Bayernnek a roppant szoros időrendjébe be kell zsúfolnia a klub-vb két meccsét is, amelyen az öreg földrész képviseletében lép fel.

Lewandowki októberben mesternégyest ért el a Hertha ellen, 0ne a második találat (Fotó: Getty Images)

A bajoroknak általában csak egyszer van pénteki mérkőzésük egy évben a ligában: amikor bajnokként az új idény nyitó mérkőzését játsszák. Most azonban rendkívüli pénteket is kellett vállalniuk, sőt a klub-vb következtében egy másik „nem szeretem” időpontot is, a hétfőit, amelyben majd a 21. forduló záró találkozóján kell fellépniük – reményeik szerint már frissen megkoronázott klubvilágbajnokként – otthon az Allianz Arenában a Bielefeld ellen. Ám ne rohanjunk ennyire előre! Pénteken este Berlinben Dárdia Pál Herthája lesz az ellenfél. Hogy mennyire számít az idő, arra jó példa, hogy a rekordbajnok kérésére fél órával előrehozták a kezdést, így a szokásos fél 9 helyett már este 8-kor a sípjába fúj  a játékvezető az Olimpiai Stadionban, így több idő marad a PCR-tesztelésre a katari repülőút előtt.

Dárdait egyik müncheni látogatásakor a Bayern-trénerlegenda Jupp Heynckes is szeretettel üdvözölte. Most egy  a másik triplázó mester, Hansi Flick lesz az ellenfele a müncheniek kispadján Berlinben (Fotó: Getty Images)

Dárdai Pált Németországban (is) többek közt őszinteségéért, szókimondásáért kedvelik a futballtársadalomban. Most sem kertelt, a meccs előtti (online) sajtótájékoztatón azt mondta: szeretné, ha a Bayern nem topformában játszana, mert abban az esetben csapatának vajmi kevés esélye lenne a pontszerzésre.  Hansi Flick meg azt fejtegette: szükség lenne a sorozatban ötödik győzelemre, mert azzal nemcsak megőriznék tetemes pontelőnyület a Bundesligában, hanem benne lennének a tavalyi „győztes lendületben”.
A magyar mester már számolhat a frissen igazolt világbajnokkal, Sami Khedirával is, könnyen lehet, hogy a Juventustól szerződtetett középpályás a kezdőben kap helyet. Radonjics is visszatérhet a csapatba, sőt lehet, hogy kezdeti Maximilian Mittelstädtet is, a Hertha saját nevelésű 23 éves középpályását, aki nála mutatkozott be a felnőttcsapatban korábbi edzői időszakában.
A Bayern Goretka és Javi Martínez nem játszhat pozitív koronavírusteszt miatt, amúgy nincs is nagyon szükség változtatásra. Könnyen előfordulhat az a ritkaság, hogy a védelem összetétele nem változik, azaz Süle lesz a jobbhátvéd. Ha valami miatt mégis változna az védősor, akkor Hernández áll készenlétben Alphonso Davies helyettesítésére.

A meccs után a bajorok mennek tesztelni, aztán irány Doha, ahol a klub-vb elődöntőjében hétfőn a csapat a hazai al-Duhailt 1–0-ra legyőző egyiptomi bajnok al-Ahlival csap össze, majd győzelem esetén a csütörtöki fináléban a mexikói Tigres (hivatalos nevén az UNL, azaz Universidad Autonoma de Nuevo León) és a friss Liberdatores-kupa-birtokos Palmeiras vasárnapi csatájának továbbjutójával mérkőzik meg.

Kapcsolódó

HERTHA–BAYERN  örökmérleg

Összesen: 78 mérkőzés, 13 Hertha-győzelem, 20 döntetlen, 45 Bayern-siker / 95–183-as gólkülönbség. A Bundesligában: 71–10–20–41 / 78–163. Berlinben: 40–9–14–17 / 55–81. Berlinben Bundesligában: 35–8–14–13 / 45–66.
A legutóbbi mérkőzés: FC Bayern–Hertha 4–3 (1–0). G.: Lewandowski (4), ill. J. Córdoba, Matheus Cunha, Ngankam  (Bundesliga, 2020. 10. 4.). A legutóbbi három berlini mérkőzés: 0–4 (2019-20, Bl), 2–3 h.u. (2018-19, DFB-k.), 2–0 (2018-19, Bl). A legutóbbi Bayern-győzelem Berlinben 0–4 (Bundesliga, 2020. 1. 19.)

BUNDESLIGA, 20. forduló. Sport1 19:45 Hertha BSC–FC Bayern München (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Petur András, szakértő: Várhidi Péter)

Cookie beállítások