Bravúrra készül a Veszprém Barcelonában • SportTV

Bravúrra készül a Veszprém Barcelonában

2021. 02. 09. 10:26    
Olvasási idő: < 1 perc

Két mérkőzést is közvetítünk az egyre sűrűsödő BL-programból kedden. A fontosbb természetesen a magyar rekordbajnok látogatása a BEK-/BL-győzelmi csúcstartónál a B-csoport első két helyezettjének rangadóján. Előtte mutatunk a másik csoportból is egy érdekesnek ígérkező összecsapást, a lengyel és a portugál bajnok között.

Jorge Maqueda hat gólja sem volt elég csütörtökön a pontszerzéshez a Barca ellen (Fotó: veszpremhandball.hu)

KIELCE–PORTO

Természetesen ez is halasztott mérkőzés, a 10. fordulóból maradt el. A Kielce  a múlt héten elvesztette vezető helyét az A-csoportban, de visszaszerezheti, ha legyőzi a Portót. Az első mérkőzésükön 32–32-es döntetlen született Portugáliában. A Kielce megnyerte két legutóbbi mérkőzését a lengyel bajnokságban a Kwydzin és a Mielec ellen. Egy esetleges bravúrgyőzelemmel a vendégek felugorhatnak  az A-csoport kusza táblázatának harmadik helyére, de a vesztett pontokat számlálva ez is csak a 4. helynek felelne meg.

BARCA–VESZPRÉM

Pénteken a Barca nyerni tudott Veszprénben is 37–34-re egy olyan mérkőzésen, amelyen nem a védekezés játszotta a főszerepet. A katalóniai sztárcsapat legutóbbi 24 BL-mérkőzéséből 23-at megnyert, csak a legfontosabbat, az előző kiírás Kiel elleni döntőjét vesztette el. A magyar rekordbajnok idegenben még veretlen ebben az idényben, három győzelem mellett egyetlen döntetlent játszott, Kielben.
A Barca elképesztő, 41 mérkőzéses hazai vertlen sorozatban van, legutóbb több mint öt éve, 2015 decemberében kapott ki a Palau Blaugranában a Kielcétől 33–31-re.
A veszprémi együttes elvesztette legutóbbi 9 mérkőzését a Barca vendégeként, összesítésben a katalánok 22-ből 15 alkalommal legyőzték a bakonyiakat.
Két nyilatkozat a veszprémi honlap szokásos mérkőzés előtti csokrából
Ligetvári Patrik: „Jó meccset várok a Barca ellen, és remélem, hogy jobban tudjuk kezdeni a találkozót, mint tettük azt itthon. Szeretnénk sokkal jobban játszani, és hiszem, hogy kialakított helyzeteink is jobban össze fognak jönni, mint előtte. Szeretnénk megverni a Barcelonát, mi először ebben a szezonban.”
Jorge Maqueda: „Nehéz meccset várok, olyasmit, mint amilyent csütörtökön játszottunk. A Barcának nagyon jó csapata van, és rengeteget futnak támadásban. Nyerni utazunk Barcelonába, hiszen fontos számunkra a győzelem, ahogyan a szurkolóinknak is.”

KÉZILABDA BL, elmaradt csoportmérkőzések.  Sport1 18:45 Lomza Vive  Kielce–FC Porto (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor,: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Pásztor István); Sport1 20:30  Barca Lassa–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)

Cookie beállítások