Marco Rossi a visszavágó előtt nem temeti az Intert • SportTV

Marco Rossi a visszavágó előtt nem temeti az Intert

2021. 02. 09. 12:11    
Olvasási idő: < 1 perc

Aki esetleg azt gondolná, a Juve 2-1-es sikerét hozó odavágó után eldőlt volna a továbbjutás a Juventus-Internazionale Olasz Kupa-párharcban, az téved. Nem csupán szerintünk, de a visszavágón a Sport TV stúdiójában vendégeskedő Marco Rossi szövetségi kapitány szerint is.

Sztárok a pályán, sztár a stúdióban – így lehet felvezetni a Juventus-Internazionale Olasz Kupa-elődöntő visszavágóját, amit az érdeklődők a Sport2-n követhetnek nyomon már 20 órától. Az előzetes keretek alapján a 2––1-es előnnyel induló Juvéból sérülés vagy eltiltás miatt egyetlen kulcsember sem hiányzik (bár Bonucci, Morata és Ramsey játéka is erősen kérdéses), de az Internek is csak a „besárguló” két chileit, Alexis Sánchezt és Vidalt kell pótolnia. A stúdióban pedig ezúttal Marco Rossi ül majd a „szakértői székben”, rá vár a feladat, hogy nézőinket olyan szakavatott kézzel vezesse, ahogyan tette azt a magyar labdarúgó-válogatottal az Európa-bajnokságra vagy a Nemzetek Ligája élvonalába vezető úton.
„Jóllehet a Juventus várhatja kedvezőbb helyzetből a mérkőzést, nálam nem lefutott a továbbjutás kérdése. Kemény és szoros meccsre számíthatunk. A bajnoki tabella is azt mutatja, ma este két olyan csapat lép pályára, amely azonos szintet képvisel, ugyanakkor az erősségei és a gyengéi máshol-máshol rejlenek. Ami közös bennük, hogy mindkettőt nagyszerű játékosok alkotják. Véleményem szerint kiegyenlített meccs lesz, amit egy-egy jobb periódus vagy egy-egy sztár villanása dönt el” – mondta a szövetségi kapitány.
Rossi ráadásul már a vb-selejtezős, illetve az Európa-bajnoki „szemüvegét” is felteheti. A két csapatban ugyanis a vb-selejtezős ellenfeleink közül lesz/lehet a pályán lengyel (Szczesny) és albán (már ha Vroni bekerül a Juve keretébe), míg az Eb-csoportriválisok közül francia (Rabiot) és portugál (Cristiano Ronaldo) futballista is. Az interes Ashley Youngot csak azért nem említjük, mert ő 2018 óta nem szerepelt leendő vb-selejtezős csoportellenfelünk nemzeti tizenegyében.
A Sport2-n Marco Rossi szövetségi kapitány és Petur András műsorvezető főszereplésével már 20 órától elkezdődik a Juventus-Internazionale Olasz Kupa-elődöntő visszavágójának felvezetése, a 20:45-kor induló találkozót pedig Faragó Richard kommentálja.