Újra van egy nagy párosa a Chicago Bullsnak? • SportTV

Újra van egy nagy párosa a Chicago Bullsnak?

2021. 02. 11. 21:41    
Olvasási idő: 2 perc

Zach Lavine és Coby White történelmi tettet hajtott végre, és közben elkezdtek olyan dolgokat csinálni, amilyeneket korábban Michael Jordantől és Scottie Pippentől szoktak meg a Chicago Bulls rajongói.

LaVine és Coby White nem viccelt. (Fotó: twitter / @ChicagoBulls)

A Chicago Bulls tegnap magabiztosan, 129-116-ra legyőzte a New Orleans Pelicanst:

A siker két fő letéteményese a 46 pontos Zach LaVine és a 30 pontos Coby White volt. Ketten együtt összesen 76 pontot dobtak. Ez a harmadik ilyen meccse a párosnak. A klub történetében egyetlenegy páros volt csak, amely többször is képes volt erre, egészen pontosan hatszor. Vélhetően mindenki azonnal kitalálja, hogy azt a duót Michael Jordan és Scottie Pippen alkotta.

Összességében azonban ez a kevésbé jelentős tett kettejüktől a tegnapi meccsen, ugyanis azzal, hogy LaVine 9, White 8 triplát süllyesztett el, történelmet írtak. Soha nem fordult ugyanis még elő az NBA-ben, hogy két csapattárs is legalább nyolc hárompontost értékesítsen ugyanazon a meccsen.

A Bulls által bedobott 25 hárompontos franchise-rekord.

Bár a Bulls nem tekinthető élcsapatnak (10-14 a mérlege), LaVine remek szezont fut. Szenzációs százalékkal szerez 28,2 pontot meccsenként. Szinte biztosan ott lesz az All-Star-gálán. A szurkolók is kedvelik az egykori zsákolóbajnokot, aki jelenleg ötödik a keleti konferencia hátvédei között az All-Star-szavazáson (második részeredmény).

Közben sorra jelennek meg a cikkek arról, mik azok a mérföldkövek, amelyeket Michael Jordan után ő ér el először a Bulls történetében. Néhány példa:

  • 120 pontot szerzett a legutóbbi három meccsén. Ilyen három mérkőzése utoljára Jordannek volt a Bullsban még 1997-ben.
  • A tegnapi 46 pontja volt a negyedik 45 pluszos meccse Bulls-mezben. Ezzel már a klub örökranglistájának második helyén van Jordan mögött. Igaz itt még azért bele kell húznia, mert ez Jordannek 73-szor sikerült.
  • LaVine-nek ez a negyedik szezonja Chicagóban, a pontátlaga 24 ebben az időszakban. Ezzel a klub történetének második legjobb pontátlagával büszkélkedhet. Az első Jordan 31,5-tel.
  • LaVine átlaga a 2020-21-es szezonban 28,2 pont meccsenként. Jordanen kívül soha senki nem termelte egy a pontokat egy szezonban Chicagóban.

A Bullst ugyan ezen a héten nem fogjuk látni, de készülünk remekkel meccsekkel még a héten. Pénteken hajnali négytől élőben közvetítjük a Sport1-en a Portland TrailBlazers – Philadelphia 76ers meccset, és ezt pénteken 20:30-tól meg lehet majd nézni a Sport2-n is. Hétvégén jönnek az Európa-barát NBA-meccsek: szombaton 21 órától a Phoenix Suns – Philadelphia 76ers  (Sport1), vasárnap 21 órától a Washington Wizards – Boston Celtics (Sport1, csúsztatva) lesz látható. Szombaton 20 órától pedig lesz Alley-oop Csabival és Bazskával.