James Harden tökéletesedik Brooklynban? • SportTV

James Harden tökéletesedik Brooklynban?

2021. 03. 02. 11:29    
Olvasási idő: 3 perc

Történelmi meccset játszott tegnap James Harden San Antonióban, az első játékos lett a liga történetében, aki összehozott egy legalább 30 pontos, 15 gólpasszos, 10 lepattanós tripla-duplát eladott labdák nélkül. Természetesen nyert is a Nets. James Harden játéka tökéletesebb, mint valaha. Olvasd végig a cikket, mert igazi NBA-s meglepetéseket tartalmaz!

James Harden vezényel egy támadást a Spurs ellen. (Fotó: twitter / @NBA)

A Brooklyn Nets az elmúlt 10 meccsén 9-1-es mérleget hozott össze, mindezt úgy, hogy az elméletileg a csapat legjobbjának számító Durant ebben az időszakban csak egy meccsen szerepelt. A brooklyniak hátránya már csak fél mérkőzés a tabellán a keleti konferenciát vezető Philadelphia 76ers ellen.

Beszédes adat, hogy mióta James Harden a csapathoz került, 22 mérkőzésen lépett pályára, és ezeken a csapat mérlege 16-6 (72,7 százalék), ő pedig majdnem a meccsek harmadán (7 alkalommal) ért el tripla-duplát. A Netsben legutóbb a 2007-08-as szezonban volt legalább ennyire képes egy játékos, akkor Jason Kidd hozott össze 12-t.

Ami nagyon beszédes, hogy pályafutása során még soha nem volt olyan hatékony a triplavonalon túlról, mint mióta a Netsben játszik (41,9 százalék), és hogy a mezőnyszázaléka utoljára a 2011-12-es szezonban volt ilyen magas (49,1 százalék), mint ezen a 22 meccsen (49 százalék). Mert bár a pontátlaga alacsonyabb (25,3), mint az elmúlt 8 szezonban, a 11,3-as gólpasszátlag jobb, mint az egyéni rekordját jelentő 2016-17-es (11,2), ahogyan a 8,7-es lepattanóátlag is karriercsúcs. A gólpassz/eladott labda aránya sem volt még soha lyen jó, mint ebben a ciklusban.

Azzal, hogy Kevin Durant és Kyrie Irving csapattársa lett, kevesebb teher van a vállán, nem egyedül kell mindent megoldania,

így tökéletesítheti a játékát, kisebb a hibalehetőség.

Erre remek példa a Nets éjjeli San Antonio Spurs elleni győztes meccse, amelynek a végjátéka pazarul sikerült, és ebben Harden mellett Dejounte Murray keze is vastagon benne volt:

James Harden dobott 30 pontot, kiosztott 15 gólpasszt, 14 lepattanó landolt a kezében, és szerzett 2 labdát. Mindezt úgy, hogy mezőnyből 50, a triplavonalon túlról 40 százalék felett célzott,

sőt, egyetlenegy eladott labdája sem volt, ami így történelmi produkciónak számít.

Az 1977-78-as szezon óta, amióta számolják az eladott labdákat is, nem volt arra példa, hogy valaki ilyen izmos, legalább 30-15-10-es tripla-duplát érjen el eladott labda nélkül.

A Nets egy veszélyes alakulat, a Durant-Harden-Irving hármas nagyon veszélyes, és ha sikerül még a védekezést tovább erősítenie az edzői stábnak, nagyon nem lennénk annak a csapatnak a helyében, amelyik a rájátszásban ellenük játszik majd…

Ez a siker a franchise számára is történelmi volt valahol, hiszen a Nets legutóbb a 2003-as NBA-döntőben, az alapszakaszban pedig 2002 januárjában tudott nyerni San Antonióban. Azért ez hosszú idő…Rossz hír lehet a keleti vetélytársaknak, hogy a Nets mindkét alkalommal (2002-ben és 2003-ban is) NBA-döntőt játszott végül.

Hardennel szorosan összefügg az is, hogy miközben ő ilyen jól szerepel új csapatában, a Houston Rockets elképesztő, 2001 óta nem látott mélységekbe süllyedt. Tegnap zsinórban 12. meccsét veszítették el a texasiak, ezúttal a Cavaliers győzte le őket.

Közben napvilágot láttak a hírek, hogy a Harden-csereügyletben megszerzett Victor Oladipo visszautasította a Rockets kétéves ajánlatát, és nem hosszabbított a csapattal.  És vajon ki lesz a soron következő ellenfele szerdán a houstoniaknak?

Naná, hogy a Brooklyn Nets.

NBA-csemegék a hétre!

Készüljön fel mindenki, mert csodás meglepetésekkel készülünk az NBA szerelmeseinek. Először is közvetítjük az All-Star-gálát hétfő hajnalban (a közvetítés fél egykor kezdődik majd a Sport1-en), amit hétfő este 23 órakor is megismétlünk majd. Hosszú lesz, hiszen egy napba sűrítve látjuk majd a Skills Challenge-et, a tripladobót, a zsákolóversenyt és a gálameccset. És ha már mindezek szóba kerülnek, az NBA jóvoltából pár klasszikus esemény is bekerült a heti programunkba. megnézhetjük a/az

  • 1991-es, 2006-os és 2015-ös zsákolóversenyt csütörtökön 15 órától a Sport1-en vagy 23:30-tól a Sport2-n.
  • 2016-os Rising Star-mérkőzést pénteken 18 órától a Sport2-n és 23:45-től a Sport1-en.
  • minden idők egyik legjobb All-Star-meccsét, a 2001-eset szombaton 21:45-től vagy vasárnap reggel 9-től a Sport2-n.

Csütörtökről péntekre virradóra egy keleti rangadót is tartogatunk nézőinken. Pénteken hajnali 1-től lehet élőben megnézni a Boston Celtics-Toronto Raptors meccset, amit pénteken 10 órától a Sport2-n és 13:45-től a Sport1-en is megismétlünk.

A Trash Talkban csütörtökön 22:30-tól a Sport1-en szó lesz ezúttal is az NBA-ről, természetesen az Alley-oopban is szombaton 20:45-től a Sport2-n.