A darts legjobbjai a UK Openen térnek vissza • SportTV

A darts legjobbjai a UK Openen térnek vissza

Sport TV avatar Sport TV 2021. 03. 04. 15:40    
Olvasási idő: 2 perc

Elindul a tavaszi dartsszezon, pénteken kezdetét veszi a rangos UK Open, ahol egy nagy visszatérőt is újra megcsodálhatunk. A korábbi világbajnok Raymond van Barneveld első tévés szereplése lesz ez visszatérése óta. A háromnapos viadalt a Sport TV közvetíti.

Barneyt másfél év után láthatjuk a tévében versenyezni. (Fotó: Lawrence Lustig/PDC)

2021-ben Milton Keynes ad otthont az egyik legrangosabb dartsversenynek, a UK Opennek. A koronavírusjárvány miatt zártkapus lesz az esemény, de a 154 induló névsorát böngészve megbizonyosodhatunk, hogy csillagokból nem lesz hiány. Elég csak megemlíteni a címvédő Michael van Gerwen, vagy a világranglistát vezető, aktuális világbajnok, Gerwyn Price nevét, de persze Peter Wright, Rob Cross, James Wade, Gary Anderson, Dave Chisnall vagy épp Michael Smith is ott lesz az indulók között, akik harcba szállnak a 450.000 fontos összdíjazású verseny 100.000 fontos fődíjért.

Az igazi rajongókat talán nem az aktuális világranglista legjobbjai érdeklik most elsősorban, hiszen

egy nagy ’’tévés’’ visszatérője is van a versenynek: az ötszörös világbajnok (4-szeres BDO és egyszeres PDC) Raymond van Barneveld

egy évet hagyott ki, és azóta nem láthattuk a televízióban közvetített versenyen, hogy 2019 decemberében a vb első körében kiesett. Visszatérése óta kisebb versenyeken már indult, sőt, Boltonban nyerni is tudott. Barney 2006-ban és 2007-ben győzött a UK Openen, ezzel az örökranglistán az ötszörös bajnok Phil Taylor és a háromszoros győztes Michael van Gerwen mögött holtversenyben harmadik James Wade-del karöltve. A holland már a második körben bekapcsolódik a küzdelmekbe, a skót Alan Soutarrel csap majd össze.

A Sport TV a UK Open mindhárom napjáról jelentkezik élő közvetítéssel, összesen közel 23 órányi dartsot láthatnak majd a tévénézők, a kommentátorállásban Bartha Zoltán, Fülöp László, Gyulai Miklós, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd foglal majd helyet.

A menetrend:

Darts UK Open, 1. nap, 1. rész: március 5., péntek 13:00, Sport2 (élő)

Darts UK Open, 1. nap, 2. rész: március 5., péntek 20:00, Sport2 (élő)

Darts UK Open, 2. nap, 1. rész: március 6., szombat 13:45, Sport2 (élő)

Darts UK Open, 2. nap, 2. rész: március 6., szombat 20:00, Sport1 (élő)

Darts UK Open, 3. nap, 1. rész: március 7., vasárnap 13:45, Sport2 (élő)

Darts UK Open, 3. nap, 2. rész (döntő): március 7., vasárnap 20:00, Sport2 (élő)

Arra is felhívnánk a figyelmet, hogy egy hónap múlva, április ötödikén kezdetét veszi majd a Darts Premier League is, amelyet szintén a Sport TV közvetít majd.