Ők a Hertha jövője! • SportTV

Ők a Hertha jövője!

2021. 03. 17. 07:59    
Olvasási idő: < 1 perc

Az egyik német lap szerint a 19 éves Dárdai Márton és a 17 éves Luca Netz jelentheti a Hertha BSC jövőjét.

Újabb elismerő cikk jelent meg Dárdai Mártonról, akit ezúttal a legnagyobb példányszámú német napilap, a Bild méltatott, mondván, ő és Luca Netz jelentheti a Hertha jövőjét. A klub nagy befektetései közepette ők ketten ingyen kerültek a felnőttcsapatba, hiszen mindketten saját nevelésű futballisták – és mindketten a 2020-2021-es szezonban mutatkoztak be a felnőttek között.

Dárdai Pál vezetőedző középső fia tavaly április óta bőven megduplázta piaci értékét a transfermarkt.de oldal szerint (jelenleg, 6 élvonalbeli meccsel a háta mögött 700 ezer eurót ér), a Hertha legutóbbi négy bajnokiján kezdőként játszott. Ahogyan a lap fogalmazott, „…nem azért, hanem annak dacára játszik, mert édesapja a vezetőedző”. Dárdai Márton erősségeként a bal lábát, a gyorsaságát, az áttekintő képességét és a hosszú, pontos passzait említik, ugyanakkor a fejjátékán és a jobb lábán még dolgoznia kell. „Hihetetlenül becsvágyó, minden elsöprő akarat és győzni akarás van benne. Már most olyan rutinosan játszik, mint egy nagy öreg” – méltatta fiát Dárdai Pál.

A már 17 évesen 3,5 milliót érő Netznek ugyanazok az erősségei, mint Dárdai Mártonnak, és a Stuttgart ellen 1-1-et jelentő góljának köszönhetően ő a Hertha történetének legfiatalabb gólszerzője a német élvonalban. Már a Bayern München is figyeli, de egyelőre ott tartunk, hogy 18. születésnapján, május 15-én életbe lép az új, kétéves szerződése, amelynek meghosszabbításáról már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a felek. „Tökéletes a hozzáállása, példamutatóan dolgozik az edzéseken” – mondta róla Dárdai Pál.

A Sport TV élőben közvetíti a Bundesliga 2020-2021-es idényét.