Jön a kengyelfutó gyalogkakukk a Sport1-en! • SportTV

Jön a kengyelfutó gyalogkakukk a Sport1-en!

2021. 03. 20. 10:58    
Olvasási idő: < 1 perc

Nem csupán a mezőny első felébe tartozó két csapat, de a liga leggyorsabbjai közé tartozó két játékos is összecsap a Bayern München-VfB Stuttgart bajnokin.

Nem feltétlenül csak azért kell figyelni a Bayern München-VfB Stuttgart bajnokira, mert az első helyezett, a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is címvédésre törő bajorok fogadják az újoncként nyolcadik, európai kupaszereplésről álmodó svábokat, de azért is, mert az élvonal leggyorsabb emberei közé tartozók közül ketten is farkasszemet nézhetnek egymással az Allianz Arenában. Alphonso Davies ugyanis a bal oldalon védekezik a Bayernben, Silas Wamangituka pedig a jobbon támad a Stuttgartban, így a randevújuk szinte elkerülhetetlen. Ha csak valamelyikük nem padozza végig a találkozót…

Davies 35,95 km/h-s sebességre képes, amivel jelenleg ligaelső, míg Wamangituka csúcstempója 35,4 km/h volt eddig, ezzel pedig a hetedik helyen áll. Az is igaz, hogy Daviesben van még tartalék, hiszen az előző szezonban 36,51-ig jutott, amivel az ilyen jellegű adatmérés 2011-es bevezetése óta abszolút rekorder. Így talán nem túlzás a Thomas Müller által ráaggatott „Road Runner” becenév az egyik rajzfilm főszereplője után szabadon. Magyarul kengyelfutó gyalogkakukként talán mindenki jobban ismeri, őt volt képtelen elkapni a prérifarkas a rajzfilmsorozatban.

Wamangituka a sebességével rengeteg veszélyes helyzetet teremt, nála több (11) gólt például egyetlen középpályás sem szerzett a mostani évadba, emellett pedig a 4 gólpassza is figyelemre méltó. A 19. fordulóban a Mainz elleni 87 méteres száguldását lezáró góljával például biztos helye lesz az idényösszefoglalókban is.

A Sport1-en 15:15-től élőben közvetítjük a Bayern München-VfB Stuttgart német bajnokit.