Sorsdöntő BL-meccsek a Sport TV-n • SportTV

Sorsdöntő BL-meccsek a Sport TV-n

2021. 03. 30. 16:04    
Olvasási idő: 2 perc

Hat elképesztően fontos meccs vár a magyar kézilabdacsapatokra a Bajnokok Ligájában a ránk váró két hétben. A Győri Audi ETO KC már a Final4-ba jutásért játszik, a Telekom Veszprém és a MOL-Pick-Szeged pedig elkezdi az egyeneskieséses szakaszt.

A Győr már a Final4-ért játszik. (Forrás: gyorietokc.hu)

MOL-Pick Szeged – THW Kiel

Nincs könnyű helyzetben a MOL-Pick Szeged, amelyet több hullámban is sújtott a koronavírusjárvány, így csoportja hatodik helyén zárta a csoportkört. Ennek köszönhetően a BL-címvédő THW Kiel lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben. A Kiel decemberben meglepetésre nyert a Final4-on, és ez az eredmény is bizonyítja, elképesztően erős csapatról van szó. Azonban a Szeged is az európai élcsapatok közé tartozik, ezért bizakodhatunk a meglepetésben, a továbbjutási esélyek növelésére a szegediek szerződtették a korábban Kielben is játszó Marko Vujint. Juan Carlos Pastor a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában  kiváló elemzést mutatott be a két csapat játékáról:

Mérkőzések:

MOL-Pick Szeged – THW Kiel: március 31., szerda 18:30, Sport1 (élő)

THW Kiel – MOL-Pick Szeged: április 7., szerda 18:30, Sport1 (élő)

Telekom Veszprém – Vardar Szkopje

A Telekom Veszprém ága első pillantásra könnyebbnek tűnik, ez pedig annak köszönhetően, hogy a Veszprém második lett a csoportjában, így a Vardar Szkopje ellen vívja nyolcaddöntőit. Nem szabad azonban félvállról venni az észak-macedón ellenfelet, mert sokszor bizonyította már, hogy bármilyen nehéz helyzetben van, képes a meglepetésre. Tudják ezt Lékai Mátéék, ezért magabiztosan, de teljes koncentrációval készülnek a párharcra. Ha összejön a továbbjutás a bakonyiaknak, a Kielce vagy a Nantes csapatán át vezethet az út az újabb, fél éven belül már második Final4-ra. Nagy László, a magyar klub sportigazgatója a Harmadik Félidőben beszélt a Vardar elleni párharcról is:

Mérkőzések:

Vardar Szkopje – Telekom Veszprém: április 1., csütörtök 18:30, Sport1 (élő)

Telekom Veszprém – Vardar Szkopje: április 8., csütörtök 18:30, Sport1 (élő)

Győri Audi ETO KC – Buducsnoszt Podgorica

A Bajnokok Ligájában a hölgyek egy körrel már előrébb járnak. A Győri Audi ETO KC Buducsnoszt Podgorica elleni párharcán már a budapesti Final4-on való részvétel a tét. Aki picit is jártas a kézilabdában, pontosan tudja, hogy ezt az ETO-t joggal tartja mindenki a BL legnagyobb esélyesének 2021-ben is, hiszen 2017 óta csak Görbicz Anitáék nyerték meg a Bajnokok Ligáját. Igaz, 2020-ban elmaradt a négyesdöntő, de nem lett volna meglepő, ha tavaly is a zöld-fehérek emelték volna magasba a trófeát. A Buducsnoszt ellen április 3-án és április 10-én játszik a Győr, és ha összejön a továbbjutás, ahogyan azt a magyar szurkolók szeretnék, akkor május 29—30-án szurkolhatunk majd a klub hatodik BL-győzelméért.

Mérkőzések:

Buducsnoszt Podgorica – Győri Audi ETO KC: április 3., szombat 17:45, Sport1 (élő)

Győri Audi ETO KC – Buducsnoszt Podgorica: április 10., szombat 17:45, Sport1 (élő)