Lépést tartana a Dortmund • SportTV

Lépést tartana a Dortmund

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 21. 08:41     perc

A Bayern egyetlen gólocskával szerzett három pontot, s ezzel négypontos előnyt, a Dortmund tehát ismét nyerési kényszerben van, ha nem akar még jobban leszakadni a címvédő rekordbajnoktól. A nap másik találkozóján afféle presztízsmeccset játszik a Hertha a Hannoverrel.

FREIBURG­­­­–DORTMUND

A BVB-nek mindenképpen nyernie kell a versenyben maradáshoz. Az év vége felé közeledve kezdenek felgyógyulni a korábbi sérültek, hosszú idő után ismét két valódi, és nem „kinevezett” középső védőt tud a pályára küldeni Lucien Favre. A támadó részlegben is számíthat már Christian Pulisicra, az amerikai csatárral bővülnek a csatárjáték taktikai variációi. A kulcsemberek közül egyedül Piszczekre nem számíthat a mester, de a szélső védők tekintetében sosem állt annyira rosszul, mint középen.
A házigazda Freiburg nem túl motivált, ha csak a 12. hely elorzását a Herthától nem tartja különösen kívánatos célnak. Itt is van egy visszatérő, az öt sárgáért kapott egymeccses eltiltását letöltő Höfler ismét elfoglalhatja helyét a középpályán.
Decemberben hazai pályán csak az eredményt tekintve nyert simán a Dortmund, a győzelmet véglegesítő gólt csak a 91. percben rúgta be a szokás szerint csereként beálló Paco Alcácer. Viszont akkor is kezdett, s most is a kezdőbe van jelölve Marco Reus, akinek a kiesésekor adta el tekintélyes előnyét a Bayernnel szemben a fekete-sárga együttes, s aki a vezető gólt szerezte 11-esből a Signal Iduna Parkban.

BUNDESLIGA-MÉRLEG (FRE–DOR)

ÖRÖKMÉRLEG: 37 mérkőzés, 3 Freiburg-győzelem, 10 döntetlen, 25 Dortmund-győzelem, 36–80-as gólkülönbség
FREIBURGBAN: 18–2–7–9 / 21–35
LEGUTÓBBI MÉRKŐZÉS: Dortmundban 0–2 (az ősszel), Freiburgban 0–0 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmérkőzésen): Zubejr Baja, Soumaila Coulibaly és Roberto Cardoso 3-3 gól, ill. Robert Lewandowski 10 gól

HERTHA–HANNOVER

A Dárdai–kérdés végleges lezárása után akár afféle örömjátékot is játszhat a Hertha, amely mindenképpen a 10-13. helyek egyikén zárhatja az idényt. A Thomas Doll-lal a kispadján az utolsó helyre visszazuhanó Hannover sorsa akár meg is pecsételődhet a berlini Olimpiai Stadionban.
Ibisevic visszatérhet sárga lapok miatti eltiltását követően, Stark, Grujics és Rekik is bevethető már, így a számos sérült ellenére a magyar mester erős csapatot állíthat ki a hazai győzelemre március 2. óta áhító berlini közönség örömére.  Doll gondjait a 15 fős (!) sérült- és beteglista újabb tételeként Sorg derékbántalmai is tetézik, így Korb kezd a jobbhátvéd helyén. Mivel a Fradi exedzője csak az idény végéig kapott megbízatást, vélhetőleg a sikertelen mentőakció végén mást kérnek fel a sorok rendezésére.

BUNDESLIGA-MÉRLEG (HER–HAN)

ÖRÖKMÉRLEG: 43 mérkőzés, 18 Hertha-győzelem, 14 döntetlen, 11 Hannover-győzelem, 66–54-es gólkülönbség
BERLINBEN: 21–11–6–4 / 33–20
LEGUTÓBBI MÉRKŐZÉS: Hannoverben 2–0 (az ősszel), Berlinben 3–1 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmérkőzésen): Erich Beer 8 gól , ill. Willi Reimann 9 gól

BUNDESLIGA, 30. forduló. Sport1 15:15  SC Freiburg–BV Borussia Dortmund (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: László Csaba); Sport1 17:45  Hertha BSC–Hannoverscher 1896 SV (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: László Csaba)