Bajnoki „házi feladat” a Flensburgnak • SportTV

Bajnoki „házi feladat” a Flensburgnak

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 30. 23:54     perc

A Veszprém elleni két BL-negyeddöntő közt hazai feladata is van a bajnoki címvédésre törő Flensburg-Handewittnek. Látszólag könnyen átléphető akadály előtt áll, de nem botolhat, mert ott rohan a nyomában az örök rivális Kiel.

Letört flensburgiak a Veszprém-meccs után. Cahon a Leipzig elleni mérkőzés után viámabban integetnek? (Fotó: Getty Images)

A négy pont előny öt játéknappal a vége előtt elégnek tűnik, de kérdés, a Veszprémtől kapott hatalmas pofon hagy-e nyomot a flensburgiakon. A bajnokságban eddig egy botlástól eltekintve – a Magdeburgtól kaptak ki idegenben, egyetlen góllal – hibátlanul haladtak. Aktuális ellenfelük, a lipcsei csapat ugyan csupán 15. a bajnoki táblázaton, de 11 pont az előnye a kiesést jelentő helyen álló Bietigheim előtt. De hát az ilyen, kristálytisztának látszó meccsek tudnak igazán zavarosak lenni néha. Ráadásul, ha csak egy kicsit is hisz a Handewitt a csodával egyenértékű veszprémi fordításban (mi nem hiszünk benne egy cseppet sem!!!), akkor viszont tartalékolnia kell a kulcsjátékosok energiáit. Ráadásul az ősszel csak nagyon szoros meccsen sikerült nyerni Lipcsében, szünetben még a hazaiak vezettek 11–9-re, végül 21–20-ra sikerült győzni egy gólszegény, azaz inkább védekező karakterű mérkőzésen. Hasonló végkifejlettel ezúttal is alighanem megelégedne a Flens Arena kisebb csapatok ellen is öt-öt és félezres közönsége.

KÉZILABDA BUNDESLIGA, 29. forduló. Sport2 17:30 SG Flensburg-Handewitt–SC DHfK Leipzig (kommentátor: Méhes Gábor)