A Bochum visszavenné a vezetést • SportTV

A Bochum visszavenné a vezetést

Sport TV avatar Sport TV 2021. 03. 22. 12:07     perc

Szombaton mutattuk a favorit HSV győzelmét, amellyel a 26. forduló nyitó napján felváltotta a 2. Bundesliga táblázatának élén a Bochumot. A Rajna-partiak a záró napon visszavehetik az éllovas pozícióját – feltéve, ha legyőzik a tavaly még élvonalbeli Düsseldorfot idegenben.

Robert Zulj, a Bochum szlovén válogatott támadója kélt gól v állalt az 5–0-s kiütésből, amellyel cspata hazaköldte a Fortunát tavaly november utolsó napján (Fotó: Getty Images)

Képes lehet-e a VfL újabb nagy lépést tenni a Bundesliga felé? A csapat edzője Thomas Reis próvált meg választ adni erre a kérdésre a kicker.de-nek. A mester 2019 szeptembere óta irányítja a szakmai munkát, azóta a gárda felmenő ágban van. A forduló előtt még a táblázat élén állt, közvetlen közel a feljutáshoz. „Az eredeti célunk az volt, hogy nyugodt idényt fussunk, kiesési gondok nélkül” – mondta a honlapnak. De a célt módosítani kellett. „Ha a 24. forduló után vezetsz a táblázaton, nem beszélhetsz arról, hogy a negyedik helyen akarsz végezni. Sok minden pozitívabban fejlődött, mint arra előzetesen számítottak a vezetők, s ez megváltoztatta a városi várakozásokat is. Ez logikus, természetesen nyomást is helyez a csapatra, amellyel foglalkozni kell. De én ezt pozitívan látom, e nyomás nélkül nem lehet a legjobb teljesítményt nyújtani” – mondta. A csapata meg hozza az eredményeket, a 25 meccsen elért 15 győzelem a rekord a másodosztályban.
Mitől lehet olyan erős a Bochum, hogy a tavalyi 8. hely után most a bajnoki címért harcol?  „Olyan csapat vagyunk, amely sok mindent meg tud oldani játékkal. Ezek az én elképzeléseim, de ezeknek persze illeszkedni kell a játékosok képességeihez. Nem használ, ha például tiki-takát akarsz játszatni, de csak  »favágók« vannak a csapatban.”  A csapat játékosanyaga megfelelő, de ez önmagában nem elég. „A fej a meghatározó, a sikeréhség.” A játékosok megmutatták mentális erejüket, még akkor is, ha a HSV elleni rangadót 2–0-ra elvesztették.
Ha Düssedorfban megszerzik a 16. győzelmet is, véget vethetnek a Fortuna utolsó halvány reményeinek is –  7 pont maradna az egykori KEK-döntős hátránya az osztályozós helyet elfoglaló Fürth mögött –,  és közel kerülnének ahhoz, hogy 11 esztendő után újra az élvonalban szerepelhessenek.

BUNDESLIGA. Sport1  18:30  a 26. forduló összefoglalója (kommentátor: Bartha Zoltán és Fülöp László); Sport1  19:30  Germánia németfutball-show (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hajdu Attila és Mészáros Ábel); 2. BUNDESLIGA, 26 forduló. Sport1 20:30 Fortuna ’95 Düsseldorf–VfL Bochum (kommentátor: Petur András)