Magyar sikerekre várva • SportTV

Magyar sikerekre várva

2018. 07. 07. 10:01    
Olvasási idő: < 1 perc

A hat dupla futamos TCR Europa-kupa-sorozatot nyugodtan nevezhetjük a „legmagyarosabb” autóverseny-kategóriának, hiszen három magyar versenyző mellett két magyar licencű csapat is található a mezőnyben. A széria ezen a hétvégén a Hungaroringre látogat, egy kettős futam erejéig.

A francia, a holland és a belga nagydíj után negyedikként következik a mogyoródi dupla futam. Az összetett verseny 4. helyén áll Nagy Dániel (54 pont – képünkön), a magyar csapat, az MR1A Hjundaijal versenyző pilótája, aki a franciaországi futamokon két dobogós helyet is szerzett, az elsőben a 2., a másodikban a 3. helyen ért célba.

(Vezet a spanyol Mikel Azcona 94 ponttal.) Ugyancsak két dobogós helye volt a követő holland nagydíjon Zandvoortban Tassi Attilának (Hell Motor Racing, Hond Civic), aki 44 pontjával jelenleg a 7. Az összesen 30 főt tartalmazó összetett pontverseny listáján. S ott van még a mezőnyben a Zengő Motorsport támogatta JLG Motosport csapat, amelynek magyar versenyzője, Jedlóczky Márk (Cupra Léon) nyolcadmagával egyelőre szerzett pont nélkül áll a holtversenye 22. helyen.

Lesz tehát miért, kikért szorítani a Hungaroringen a mai első futamban, amelyet 13 órától közvetítünk élőben a Sport1-en, Petur András kommentálásával.

(Sport TV)