Jimmy Butler hatásos belépője • SportTV

Jimmy Butler hatásos belépője

2018. 10. 11. 14:05    
Olvasási idő: < 1 perc

A - jelenleg még a - Minnesota Timberwolves játékosa, Jimmy Butler elment az első edzésére ebben a szezonban, és nem nagyon zavarta, hogy a többiek már hetek óta dolgoznak. Így is megmutatta úgy játékban, mint szövegben, hogy ő az alfahím, és jól kiosztotta fiatal csapattársait és a klubvezetést.

Írtunk már párszor a Minnesota Timberwolves izgalmas off-seasonjáról. Egyrészt Jimmy Butler, aki kimondva kimondatlanul a csapat vezére volt az előző szezonban, el akarja cseréltetni magát, másrészt a csapat szerződtette Luol Denget, és Karl-Anthony Towns-szal brutális szerződéshosszabbítást írtak alá. Butler kálváriájának azonban azóta sincs vége, sőt…

Először jelentkezett edzésre, amióta kimondta, hogy el akarja cseréltetni magát, de a csapat még nem talált megfelelő partnert erre. És ha ott volt, egyes források szerint akciózott egy keveset. Az Amerikai Pite első része jutott eszünkbe, amikor a főszereplő azon tűnődik, „Tökös Jim”, vagy „Laza Jim” sítlusban érkezzen meg a házibuliba. Jimmy Butler Tökös Jimmy-t választotta. Állítólag azt üvöltötte a General Managernek, hogy „K…ára szükségetek van rám. Nem tudtok nélkülem nyerni!” De beleállt mindenki a játékostársaktól kezdve az edzőkön át egészen a vezetőkig. Az ESPN-nek adott hosszabb interjújában azt mondta, nagyrészt igazak a hírek, de régen játszott már, és ő mindig ilyen szenvedéllyel játszik. Állítólag a rotáción kívüli játékosokkal volt, és velük együtt legyőzte az első csapatot, és úgy érzi, ezzel bebizonyított az igazát.

Karl-Anthony Towns-szal is ment a szóváltás játék közben. Butler erről is beszélt: „Hogy kemény voltam- vele? Igen, ilyen vagyok.

Nem én vagyok a legtehetségesebb a csapatban. Hogy ki az? KAT (Towns). Hogy ki az istenáldotta tehetség a csapatban? Wiggs (Andrew Wiggins). Ki játszik a legkeményebben? Én.

Keményen játszom” – mondja Butler, és hozzáteszi, mindenképp vezeti a csapatát.

Nemrég majdnem sikerült egy Butler köré épülő csere a Timberwolvesnek és a Miami Heatnek, de meghiúsult, most pedig megjelent az edzésen, így felvetődött a kérdés, hogy vajon a problémák megoldódtak-e. Elmondta, hogy nem, és szerinte nem is fognak. Egyébként arról van szó, hogy szerinte a győzelemnek kellene az elsőszámú prioritásnak lennie, és itt vannak félreértések.

Íme az interjú egy hosszabb részlete:

A teljes szöveg pedig ITT olvasható angolul.

Forrás: ESPN