Szalai jubileumi gólja is fontos lett! • SportTV

Szalai jubileumi gólja is fontos lett!

2019. 08. 11. 08:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Szalai Ádám már az idény első tétmérkőzésén, a Würzburg elleni Német Kupa-meccsen megkezdte a harcot a kezdőcsapatba kerülésért. Góllal és sikeres tizenegyessel jelezte, több percet érdemel.

„Az utóbbi években sohasem volt egyszerű dolgom a Hoffenheimnél, tulajdonképpen mindig én voltam az, aki a sor végén állt, aztán valahogy mégis előre dolgoztam magam” – mondta még a felkészülési időszakban Szalai Ádám. Nos, már az idény első tétmérkőzésén hozzálátott a munkához, hiszen a Würzburg elleni Német Kupa-mérkőzésen csereként beállva a hosszabbításban vezetéshez juttatta a Hoffenheimet, majd a 3-3-as döntetlent követő tizenegyespárbajban is hibátlanul hajtotta végre a maga feladatát.

A gólja egyrészt kisebb jubileum, hiszen ötödik itteni szezonja elején ez volt a 25. neki Hoffenheim-mezben. Ezek közül 23-at szerzett a Bundesligában, a mostanival együtt pedig kettőt a Német Kupában. De ami ennél kicsit meglepőbb, hogy ha gólt szerzett (20 ilyen találkozó volt), akkor a Hoffenheim 4 vereség és 2 döntetlen mellett 14 alkalommal nyert, továbbá a 25 góljából 15 nem afféle eredmény-kozmetikázó találat volt, hanem olyan, ami fordulatot adott a meccsnek. (Úgy, hogy a győztes gólok közé csak a klasszikusokat számoltuk be, azokat nem, amelyekkel, mondjuk, 3-1-re alakult az eredmény, a vége pedig 5-2 lett – a transfermarkt.de ezeket is oda számolta, így összesen 6 győzelmet jelentő gól jött ki az oldalon.) 10 alkalommal vezető gólt szerzett, 4-szer egyenlítőt, egyszer pedig győztes gólt.

Ő maga a Facebook-oldalán így emlékezett meg a szombati továbbjutásról. Az emoji árulkodó…

😅 TSG Hoffenheim

Posted by Szalai Ádám on Saturday, August 10, 2019

Augusztus 18-án, vasárnap 15:30-tól a Frankfurt elleni bajnoki rajton várjuk a folytatást!