Dwight Howard lehet a Lakers megmentője • SportTV

Dwight Howard lehet a Lakers megmentője

2019. 08. 24. 08:36    
Olvasási idő: 2 perc

A Los Angeles Lakers elsőszámú centere, DeMarcus Cousins kidőlése után a csapatnak keresni kellett egy utódot, aki a bajnoki címre törő gárda számára minőség pótlás. A vezetőség abba a Dwight Howardba fekteti bizalmát, aki egyszer már megégett az aranysárga-liláknál. De talán most nem fog…

Howard visszatér Los Angelesbe. (Fotó: Getty Images)

A 2000-es évek második és a 2010-es évek első felében Dwight Howard volt az NBA legdominánsabb centere. 8-szoros All-Star, 8-szoros All-NBA, ötször volt lepattanó- és kétszer blokkirály, zsinórban háromszor választották az Év Védőjének, 2009-ben döntőig vezette az Orlandó Magicet, 2011-ben pedig második lett az MVP-szavazáson. Szóval nem véletlen, hogy 2012-ben a Los Angeles Lakers nagy csinnadrattával jelentette be, hogy megszerezte Orlandóból. A korábbi kétszeres MVP irányítóval, Steve Nash is ezen a nyáron lett a Lakers játékosa, nem csoda, hogy bizakodó volt mindenki.

Azonban az a szezon nagyon nem úgy alakult, ahogyan azt a vezetőség szerette volne, Steve Nash sokat volt sérült, Howard sem volt állítólag teljesen egészséges, Bryant pedig az alapszakasz végén elszakította az achillesét. Ráadásul az alfahím Bryant nem jött ki jól Howarddal. Egyrészt Howard nagyobb szerepet akart a támadásban, másrészt a múlt megszépítésére törekedve azt írjuk, hogy a hátvéd folyton motiválni akarta (ennek több kevésbé finom megfogalmazása is létezik) a magasembert, de ennek nem lett eredménye, és Howard egy szezon után lépett is tovább Houstonba. Nem volt szép a szakítás.

Howardnak azóta is vannak hátproblémái, az elmúlt négy szezonban négy csapatban szerepelt (Houston, Atlanta, Charlotte, Washington + plusz kettőnek volt a keretében), de az előző szezonban csak 9 meccsen láthattuk a Wizardsban, legutóbb 2018 novemberében. Nyáron a Memphis Grizzlieshez került, de borítékolható volt, hogy nem lép pályára a Grizzlies színeiben.

De sokat változik az élet hat év alatt.

Nem véletlen, hogy 2019 nyarán a Los Angeles Lakers orvosi stábja nagyon komolyan felmérte, milyen állapotban van, mert nekik DeMarcus Cousins sérülése miatt szükségük van egy egészséges és bevethető centerre JaVale McGee mellé. A sajtóban röpködtek a nevek az utóbbi időben: Howard mellett Joakim Noah, Marcin Gortat és még sok név felmerült, állítólag egyéni edzésen vettek részt a csapatnál,de Rob Pelinkáék végül Howardban látták a megoldást.

Ne feledjük, ha egészséges, Howard a mai napig, 33 évesen is egy dupla-dupla masina, tehát az biztos, hogy tud némi stabilitást adni a palánk alatt. Ez még akkor is igaz, ha a háta egészsége érdekében több mint 11 kilót fogyott. A szerződése nem lesz garantált az ESPN forrásai szerint, tehát január elejéig bármikor elküldhető, úgyhogy muszáj lesz bizonyítania.

Az igazolás után a sasszeműek elő is kerestek egy 2013-as tweetet Howardtól:

Ebben az írta: „Remélem, egyszer lehetőségünk lesz kibékülni. Köszi mindent, LA!”

Talán nem is gondolta, hogy ekkora esélye lesz majd elsimítani a dolgokat…