Nowitzkire cserélik a Dallas logóját • SportTV

Nowitzkire cserélik a Dallas logóját

2019. 09. 07. 10:51    
Olvasási idő: < 1 perc

Különleges megtiszteltetésben részesíti a Dallas Mavericks a visszavonuló Dirk Nowitzkit: az új idényben az ő jellegzetes dobásának sziluettje lesz látható az American Airlines Center parkettjén.

Eddig is dobtak már pár pontot Dirk Nowitzkiről az NBA-ben, ezek száma azonban a következő idényben alaposan megnő, dacára annak, hogy a német világklasszis az elmúlt NBA-idény végén visszavonult. Megmagyarázzuk! A Dallas Mavericks különleges megtiszteltetésben részesíti a franchise történetének talán legjobb játékosát, az októberben kezdődő idényben ugyanis a pálya mindkét oldalán, a triplavonalon belül Nowitzki híres dobásának, a fadeawaynek a sziluettje lesz látható, ahogyan az a dizájner Skyler tweetjéből kiderült:

A Mavs alapesetben a pálya közepén a főlogóját helyezi el (ez a jövőben sem változik), a pálya két sarkában pedig az alternatív logóját, utóbbi kettő helyére kerül most a Nowitzkinak emléket állító sziluett. Korábban is keringtek már erről képek a neten, azonban a hivatalos bejelentéssel meg kellett várni az NBA 2K20 videójáték megjelenését.

Nowitzki 21 évig volt a Dallas Mavericks játékosa, 14 alkalommal került be az All-Star-csapatba, 2007-ben MVP-nek választották, 2011-ben pedig bajnoki címet nyert a csapattal.

A Sport TV élőben követi nyomon az NBA 2019-2020-as idényét.