Bencsics Márk és Lékai Máté az apaságról • SportTV

Bencsics Márk és Lékai Máté az apaságról

2019. 09. 12. 10:31    
Olvasási idő: 2 perc

Meglepően sok közös pont van Lékai Máté és Bencsics Márk életében. Régóta jó ismerik egymást, egyidősek és az elmúlt egy évben született gyermeke mindkettőjüknek. A Sport TV összehozta egy kötetlen beszélgetésre a két irányítót, ahol az apaszerep is szóba került. Bencsics Márk azonnal beleszeretett a kislányába, Lékai Máté pedig még mindig elolvad, ha meglátja a kisfiát.

Régóta barátok, tudtak miről beszélni. (Fotó: Gallai László)

Kézilabdában és amerikaifociban is kulcsszerep az irányítóé, ők szabnak fazont csapatuk játékának. Érdekes, hogy a magyar kézilabda-válogatott és a Telekom Veszprém, illetve a magyar amerikaifutball-válogatott és a Budapest Wolves irányítója jó barátságban van hosszú évek óta. Együtt jártak a TF-re több mint 10 éve, sőt Lékai Máténak Bencsics Márk mutatta meg a foci alapjait ebben az időszakban. Azóta rengeteg dolog történt velük a sportpályán és azon kívül is, tudnak miről beszélgetni, ha találkoznak.

Például:

  • a kezdetekről,
  • sportsikerekről,
  • csalódásokról (elveszített döntőkről),
  • a saját és a másik sportág iránti szeretetről,

No és persze a gyermekekről:

Lékai Máté: „Tudod mekkora? Pont ma reggel vettem ki az ágyából, és óriási. Egyszerűen hét hónap alatt akkorát nőtt. Szerintem a korához képest egyébként is nagy baba. Mikor született 56 centi és 3400 gramm volt. És a tiétek?”

Bencsics Márk: „61 centi. Olyan volt, hogy ’Úristen, hol a vége a gyereknek?’. Szerelem volt az első pillanattól.”

Lékai Máté: „Nálam elég kalamajkás volt, hogy odaérjek a szülésre, maradjunk ennyiben. Én a világbajnokságon voltam Dániában, és épphogy beestem a szülőszobába. 7:45-re értem be a kórházba, és 8:13-kor született meg. Fantasztikus volt. Van az „arany óra”, ami azután van, hogy megszületik a baba, és otthagynak minket hármasban egy szobában, az anyuka mellkasán a gyerek. Az az egy óra örökké tarthatott volna. Meglátjuk a fiunkat, és elolvadunk, még ahogy sír, azon is röhögök, annyira cuki. ’Mi van, mi a nagy fájdalmad, mi bajod van?’ És akkor odaadod a cumisüveget…Hát megzabálom.”  

Bencsics Márk: „Szerintem később is ez lesz a legnehezebb az apukaszerepben. Amikor rosszalkodni kezd, nevelni kellene, de legbelül kész vagy a nevetéstől.”

Lékai Máté: „Ha hazahoz egy osztályfőnöki figyelmeztetőt, hogy ’Tisztelt szülő, Lékai Noé beszélgetett az órán a padtársával, ezért osztályfőnöki figyelmeztetésben részesül.’ Ezért leszidjam? Leszidom, de úgy fogok röhögni.”

Lelőjük a poént, hogy a forgatás alatt egy rögtönzött dobóversenyt is tartottak, amit ugyan szoros küzdelemben, de Bencsics Márk nyert meg.

A két sportolóval készült anyagot két részletben lehet majd megtekinteni a Sport1-en. Csütörtökön 21 órától a Trash Talkban lesz az első rész, pénteken 17:30-tól a Kezeket fel!-ben a második. Megtudjuk többek között, hogyan kezdte az amerikaifutball Bencsics Márk, illetve hogy Lékai Máté miben szeretné majd követni Nagy Lászlót. Az elveszített BL-döntőkről is beszél.

A teljes, körülbelül egyórás beszélgetést podcast formában szombattól el lehet majd érni a Sport TV podcast felületein. Például ITT.