Itt a Space Jam 2 első előzetese • SportTV

Itt a Space Jam 2 első előzetese

2021. 04. 03. 15:43    
Olvasási idő: 2 perc

Megérkezett az első előzetes a Space Jam 2-höz (hivatalosan Space Jam – Új öröjség a címe), amelyben LeBron James a saját fiáért kosarazik majd. A nosztalgiavonat utasai, és a kosárlabda szerelmesei már nagyon régóta várnak a filmre, így a trailerre is.

Lola nyuszi Dwyane Wade szerepében. (Fotó: twitter / @HoodieLBJ)

Ki ne emlékezne Michael Jordan klasszikusára, a Space Jamre, amelyet 1996-ban mutattak be a mozik, és amelyben a Levegő Ura a Mamlasztárok ellen mentette meg a világot? Aki kicsit is szereti a kosárlabdát, legalább egyszer látta ezt a filmet, és ezer százalék, hogy mosollyal az arcán gondol rá, illetve, hogy szerette az egyébként legendásan jó filmzenéjét.

Nagyon sok év, sok-sok tervezés, egy komoly forgatás, és a világjárvány után/közepén 2021 nyarán fogják bemutatni (az Egyesült Államokban a mozikban és az HBO Max-en), és a mai napon kaptuk meg az első előzetest:

Mit tudunk meg belőle? Az talán nem meglepő, hogy LeBron James kosarazni fog, és nem a Staples Centerben, nem is egy buborékban, hanem egy digitális világban (Servererse), amelyben ott van a Bolondos dallamok és a Warner Bros. karaktereinek sokasága. Egy Al-G Rhytm elnevezésű mesterséges intelligencia lesz az ellenfele, amit a például a Marvel képregényfilmekből (War Machine), a Hotel Ruandából vagy a Crashből jól ismert Don Cheadle alakít majd. King Jamest – mert csak így szólítja őt a főgonosz – és fiát (Dom) beszippantja a világába ez a mesterséges intelligencia, és Jamesnek egy kosármeccsen kell őt (vagyis csapatát, a Goon Squadot) legyőznie, hogy visszaszerezze a fiát. A trailer első, picit alaposabb megnézése után észrevehető, hogy Tapsi Hapsin és barátain kívül feltűnik benne valamilyen módon a Trónok harca, Superman, Szuper haver, Gandalf, King Kong, Maci Laci, Scooby Doo csapata, a Flinstone család, és még sokan mások…

James feleségét a The Walking Dead Sashája, Sonequa Martin-Green alakítja, és kosárlabda-sztárokból sem lesz hiány. A stáblistán ott van Anthony Davis, Klay Thompson, Damian Lillard, Kyle Kuzma, Draymond Green és Diana Taurasi is.

Azért pedig jár egy extra kalapemelés, hogy Lola nyuszi és LeBron James megidézi minden idők legjobb Dwyane Wade-LeBron James fényképét:

A megvalósítás profinak tűnik, úgy tűnik, nem spóroltak a látványvilágon és a szereplőgárdán, ezért nagyon kíváncsian várjuk, mit hoz a folytatás, és hogy a következő nemzedékeknek ez is egy olyan meghatározó kulturális élmény lesz-e, mint az első epizód Michael Jordannel.

Oh, és mielőtt elfelejtenénk, a trailer alatt a Quad City DJ’s Space Jamjének feldolgozása szól. Az eredti szól az első epizód legelején:

NBA a Sport TV-n:

A Space Jam nem lesz a Sport TV-n a hétvégén, de NBA igen. Szombat éjjel egykor közvetítjük élőben a Washington Wizards – Dallas Mavericks meccset, amit vasárnap 10:30-kor ismétlünk a Sport2-n. Vasárnap a Sport1-en 20:30-tól az Alley-oop, 21:30-tól a Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers, éjféltől pedig Boston Celtics-Charlotte Hornets meccs lesz látható.