Kamion Eb-rajt a Hungaroringen • SportTV

Kamion Eb-rajt a Hungaroringen

2021. 06. 12. 11:19    
Olvasási idő: < 1 perc

Idén a Hungaroringen rajtol el a nyolc helyszínes ETRC-sorozat (European Truck Racing Championship), amelyet kamion Európa-bajnokságnak lehet fordítani. A mezőnyben rajtol egy magyar szuperklasszis, Kiss Norbert is, aki a sorozat 2014. és 2015. évi bajnoki címét is megszerezte.

Kiss Norbert (Fotó:: facebook.com/kissnorbidriver)

Szerencsére, ha korlátozott szánba is, de nézők előtt lehet lebonyolítani a versenyt. A kiírás szerint minden helyszínen 2+2 futamot bonyolítanak le.
Kiemelkedő klasszisunk, Kiss Norbert 2011óta indul az Eb-sorozatban, első teljes évében a 12. helyen végzett a pontversenyben. 2013-ban már 4. volt majd a következő két évben meg is nyerte a  sorozatot! Azóta egyszer sem végztt 6. helynél rosszabbul, 2017-ben bronzérmes lett, tavaly pedig vezetett a sorozat félbeszakításakor  sajnos csupán két helyszínen tudtak versenyezni, utána a Covid miatt előbb szüneteltették, később törölték a kiírást.
A Hungaroring 2015 óta szerepel helyszínként a sorozatban, Norbi az itt lefutott 24 futamból 2015-nem kettőt, 2017-ben egyet, tavaly pedig a 4-ből hármat (!) nyert meg, azaz már 7-szeres futamgyőztes a Ringen.
Mi a helyszínről élő és felvett riportokkal is jelentkezünk, a stúdióban pedig egy exautóversenyző kommentátor-műsorvezetővel, Petur Andrással, akinek vendége a Kiss Norbi előtti legismertebb magyar kamionos, Major Benedek lesz, aki több futamon is szerzett Eb-pontokat.
KAMION EB, 1. versenyhétvége, Hungaroring. Sport1 13:00  első futam, 15:00  második futam (kommentátor: Peur András, szakértő: Major Benedek, riporter: Haraszti Ádám)