A Szeged első győzelmére hajt • SportTV

A Szeged első győzelmére hajt

2021. 09. 22. 16:06    
Olvasási idő: 2 perc

A férfi BL második fordulójának első játéknapjáról két mérkőzés kerül a Sport1 képernyőjére. Először a szegediek első hazai találkozóját mutatjuk meg, majd ugyanabból a csoportból egy rangadót, a Kiel–Elverum összecsapást.

SZEGED–PPD ZAGREB

+A két együttes párharca a legrangosabb eurokupában már közel negyedszázados múltra nyúlik vissza, két hónap és egy nap híján 25 éve játszották első BEK- meccsüket Szegeden, döntetlen végeredménnyel. Az első időkben természetesen a horvátok domináltak, csapatuk azokban az években az európai csúcselithez tartozott, 1992-ől 1999-ig összesen két BEK- és négy BL-győzelmet halmozott össze. Azóta jócskán módosultak az erőviszonyok, a negyedszázados összevetésben már a szegediek a jobbak. Legutóbbi 9 meccsükből egyet sem tudtak megnyerni a horvátok, legutóbbi sikerüket 2012-ben ünnepelhették.
A kékek döntetlennel kezdték a BL-idényt (29–29) Montpellier-ben vátozatos mérkőzésen osztrák újoncuk, Sebastian Frimmel egyenlített, aki nem mellesleg a Pick legeredményesebb játékosánk is bizonyult.
A Zagreb 16 egymást követő BL-meccset vesztett el sorozatban, legutóbb 2020 februárjában verték meg az Aalborgot.
A nyitányon is kikaptak, A Szeged keretében kéz exzágrábi játékos szerepel, a kapus Mirko Alilovic éppen sérült, szerdán nem játszhat és a jobbátlövő Luka Stepancic.
A szegediek simán megnyerték legutóbbi bajnokijukat az Európa-liga-résztvevő Tatabánya ellen 39–28-ra idegenben.
Szegedi klubhonpa Bánhidi Bence csapatkaitányt faggatta többek közt a mérkőzés esélyeiről. „Senki ne gondolja, hogy könnyű meccs lesz, mert ellenfelünk sok-sok rutinos, nagy csatát megélt játékossal rendelkezik. Kellemetlen stílusa van a Zagrebnak, türelmesnek kell lennünk, okosan kell játszanunk. Azt nem engedhetjük meg még egyszer, mint Franciaországban, hogy szétesünk, mert itt a BL-ben ezért komoly árat fizethetsz. Az első fordulóban olyan eredmények születtek, amire kevesen számítottak. Nagyon kiegyensúlyozott lett a mezőny, itt olyan már nem létezik, hogy kis csapat. Biztos vagyok abban, hogy megint lépésről lépésre kielemezzük ellenfelünket, felkészülünk, és győzelemre törünk. Várom már a meccset, mert egy BL-találkozónak mindig különleges hangulata van. Együtt, a táborunkkal pedig nem is lehet kérdés, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.”

Kapcsolódó

SZEGED–ZAGREB kupamúlt

Összesen: 16 mérkőzés–9 Szeged-győzelem–3 döntetlen–4 Zagreb-siker / 430–411-es gólkülönbség. Szegeden: 9–6–2–1 / 227–204. A legelső mérkőzés: SC Pick Szeged–Badel Zagreb 22–22 (12–13), Szeged, 1996. 11. 23., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: MOL-Pick Szeged–HC PPD Zagreb 33–23 (14–7), Szeged, 2019. 11. 30., BL-csoportkör

KIELELVERUM

Az előző BL-győztes – most 24-edszer indul el a serlegért – első ízben csap össze a nem túl régi BL-résztvevő norvégokkal. A vendégel edzője, Börge Lind nem csupán játszott a Kielben annak idején, hanem tagja volt a THW 2010-es BL-győztes együttesének is. A németek mostani csapatában viszont két norvég válogatott szerepel: Sander Sagosen és Harald Reinkind. Tavalyi első BL-meccsüket megnyerték a Nantes ellen. Az első játéknapon a csapat svéd szélsője, Nicklas Ekberg lőtte a legtöbb gólt, 11-et, holtversenyben vezeti is a góllistát Raul Nantesszel (Dinamo Bucuresti). A Kiel nagy fölénnyel nyerte meg legutóbb a „Bundesliga-klasszikust”, 33–23-ra győzte le a Flesburgot vasárnap.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 18:30 Pick Szeged SC–RK Prvo plinarsko drustvo Zagreb (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Mezei Richárd, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István); Sport1 20:45 THW Kiel–Elverum Handball (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Pásztor István)