A Nike felépítette a LeBron James Innovációs Központot • SportTV

A Nike felépítette a LeBron James Innovációs Központot

2021. 10. 05. 13:41    
Olvasási idő: 2 perc

LeBron James a róla elnevezett épület bejárata előtt. (Fotó: Nike)

Talán mondanunk sem kell, hogy mit jelent a Nike a kosárlabda és az egyetemes sport terén. A sportszergyártó elképesztő pénzeket öl abba, hogy a világ legjobb sportolói az ő termékeikben szerepeljenek, és ezek a termékek olyan minőségűek legyenek, és legyen bennük annyi fejlesztés, hogy ezek a sportolók elégedettek legyenek velük (kivéve persze Kyrie Irvinget). Mindenesetre a Nike egyik legfőbb, ha nem a legfőbb nagykövete a világon LeBron James, a Los Angeles Lakers kosárlabdázója, aki 36 évesen is csúcsformában képes kosárlabdázni. Ennyi idősen pedig az a megtiszteltetés érte, hogy a Nike egy egész innovációs központot nevezett el róla az oregoni főhadiszállásán. Erről írt a Forbes. A Bleacher Report pedig forgathatott ott:

Azért a design nem hagy túl sok kivetnivalót…

Majd 70 ezer négyzetméteres létesítményről van szó, amelynek legfelső emelete ad otthont a Nike Sportkutatási Laborjának, ahol a márka legkiválóbb fejlesztői dolgoznak a termékeken. Létezett már ilyen labor, és eddig a korábbi labdarúgóról, Mia Hammről elnevezett épületben volt. Azonban mostantól ötször nagyobb területen, a lehető legmodernebb technikákkal dolgozhat az a 75 kutató, akinek ez a dolga.

Van itt kosárlabdapálya, műfüves focipályák, futópályák, mindenféle szenzor, rengeteg mérőműszer. Röviden: MINDEN. A készülő termékekkel és a sportolókkal kapcsolatban is mindent meg tudnak mérni. Emellett az épületben még hatszáz ember dolgozik az innovációs csoportban, a Nike legújabb termékeinek designján, prototípusokat tudnak készíteni, és ezeket azonnal tesztelni is tudják: Konkréten egy óra kell ahhoz, hogy a tervezőasztalon lévő rajzból a sportoló lábán lévő lábbeli legyen. Azt szeretnék, ha ez a LeBron nevét viselő épület lenne az, ahol a sportolók kívánságai kézzelfoghatóvá válnak.

A központnak saját weboldala van, érdemes itt böngészni.

„Szürreális, hogy ez az egész megvalósult. Néha még fel sem fogom, de mindenképpen megtisztelő számomra. Valójában találó, hogy a nevem az innovációs épületen szerepel, hiszen én folyamatosan próbálom azokat a lehetőségeket megtalálni, amikkel tovább tudok fejlődni, és amivel ki tudom tolni azt az időt, amiről azt mondják, hogy a csúcsorma időszaka” – mondta az egészről LeBron James, aki 18 éve a márka arca, és akinek élete végéig szóló szerződése van a céggel, és épp egy szupercsapatot vagy öregfiúkcsapatot készül bajnoki címre vezetni…

Hogy ez sikerül-e neki, az majd kiderül az NBA október 19-én rajtoló 75. szezonja során, amit természetesen a Sport TV közvetít majd.