Luka Magic 3: Doncic csodálatos meccsnyerőt dobott • SportTV

Luka Magic 3: Doncic csodálatos meccsnyerőt dobott

2021. 11. 07. 13:11    
Olvasási idő: 2 perc

A dudaszó pillanatában olyan meccsnyerőt süllyesztett el a Boston Celtic ellen Luka Doncic, hogy a Maverick rajongói és az NBA szerelmesei is csettintgethetnek örömükben. Ez már a harmadik ilyen buzzer beatere. Luka Magic varázsolt az egész meccsen.

Ez szép varázslat volt. (Fotó: twitter / @ESPNStatsInfo)

Pazar meccset játszott tegnap a Dallas Mavericks és a Boston Celtics, amelyet a hazaiak nyertek meg 107-104-re. A két sztár, Luka Doncic és Jayson Tatum dobópárbaját ezúttal az előbbi nyerte 33-32-re, ráadásul a szlovén szállította a győzelmet jelentő triplát:

Na és akkor még egyszer, vagyis még párszor ez a meccsnyerő, amit tavalyi csapattársa, Josh Richardson felett hajított be egy mutatós stepback után:

Doncicnak ez karrierje során a harmadik igazi meccsnyerő buzzer beatere, amivel már klubrekorder holtversenyben Dirk Nowitzkivel. Azokat a dobásokat nevezzük így, amik közben lepereg az óra valóban, továbbá vagy döntetlennél dönti el a meccset, vagy ezzel fordít a csapat. Az elsőt a buborékban dobta a Clippers ellen 2020 augusztusában, a következőt a Memphis Grizzlies ellen idén áprilisban egy olyan pózban, amit még mindig nem hiszünk el. Az NBA össze is vágta ezt a három klasszikust egy videóvá:

Az idei kiírásban ez a második buzzer beater meccsnyerő volt az egész NBA-ben, az elsőt a Sacramento Kings játékosa, Harrison Barnes mutatta be a Phoenix Suns ellen:

Érdekesség, hogy mindkettőjüknek 3-3 ilyen meccsnyerője volt karrierjük során, és ezzel előkelő helyen állnak a jelenleg is aktív kosarasok között. LeBron James az első hét darab ilyen dobással ebben a rangsorban az alapszakaszt és a rájátszást is figyelembevéve:

  • 7 db: LeBron James
  • 5 db: Andre Iguodala
  • 4 db: Rudy Gay
  • 3 db: Kevin Durant, Jeff Green, Tobias Harris, Devin Booker, Damian Lillard, Harrison Barnes, Luka Doncic

Aki minőségi kosárlabdát akar látni, az nem fog unatkozni a következő egy hétben sem, például már ma (november 7., vasárnap) is lesz egy kiváló Toronto Raptors – Brooklyn Nets mérkőzés fél 10-től a Sport2-n. Két további meccs, és három műsor is foglalkozik majd az NBA-vel, ahogyan podcastünkben, a Karanténcastban sem hagyjuk ki soha a liga aktualitásait.

Toronto Raptors – Brooklyn Nets: november 7., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)

Trash Talk: november 11., csütörtök 22:45, Sport2

Los Angeles Clippers – Miami Heat: november 12., péntek 04:30, Sport1 (élő); 22:45, Sport2 (felv.)

Utah Jazz – Miami Heat: november 14., vasárnap 00:00, Sport2

Alley-oop: november 14., vasárnap 12:45, Sport2

NBA Action: november 14., vasárnap 17:00, Sport2