Az NBA-bajnok öt év után visszatért a Fehér Házba • SportTV

Az NBA-bajnok öt év után visszatért a Fehér Házba

2021. 11. 10. 21:13    
Olvasási idő: 2 perc

Két napja a Milwaukee Bucks látogatást tett Washingtonban az Egyesült Államok elnökénél. 2016 óta nem járt az NBA-bajnok a Fehér Házban. Joe Biden és a Bucks visszatért a tradícióhoz.

Joe Biden és az NBA-bajnok Milwaukee Bucks. (Fotó: twitter / @Bucks)

2016. november 10-én a Cleveland Cavaliers csapatát fogadta Barack Obama, az Egyesült Államok 44. elnöke. 2017-ben a 45. elnök, Donald Trump meghívását a Golden State Warriors nem fogadta el, majd az elnök közölte, hogy a meghívást tekintsék tárgytalannak, visszavonja azt. A hagyomány megszakadt, így a következő négy látogatás elmaradt (2017-2018 Warriors, 2019 Raptors és 2020 Lakers).

Joe Biden azonban visszatért a tradícióhoz, és ő vendégül látta a Milwaukee Bucks csapatát, és az átlagos gratuláció mellett azért is köszönetét fejezte ki, hogy a Bucks még 2020-ban kiállt a béke és az igazságosság mellet, amikor egy Wisconsinban történt lövöldözés miatt tiltakozásul nem álltak ki egy meccre, és a buborékban megállt egy-két napra az NBA. Giannis esetében arra is kitért az elnök, hogy nem semmi, hogy a családjukban már három NBA-bajnok van, Thanasisszal együtt értek fel a csúcsra, míg Kostas a Lakersszel nyert 2020-ban.

Az ilyenkor szokásos mezátadás sem maradt el, sőt egy hatalmas cipőt és labdákat is kapott az elnök:

Van abban valami romantikus, hogy a Fehér Ház előtt az a Giannis Antetokounmpo mondott beszédet, aki nigériai bevándorlók gyermekeként látta meg a napvilágot Görögországban, és 18 éves koráig nem hagyhatta el az országot, mert sem görög, sem nigériai állampolgár nem volt, és csak 2013-ban, az NBA-draft előtt nem sokkal kapta meg a görög állampolgárságot.

Giannis megköszönte a csapattársai nevében, hogy fogadta az elnök őket, és ő is elmondta, sosem gondolta volna egykor Sepoliában, hogy valaha majd a Fehér Ház vendége lesz.

A látogatást követően aztán Philadelphiában nyerni tudott a Bucks, így jelenleg 5-6-os győzelmi mutatóval áll.

A héten sem maradunk NBA nélkül a Sport TV-n, csütörtökről péntekre virradóra a Los Angeles Clippers és a Miami Heat meccsét közvetíti élőben a Sport1, szombat éjféltől pedig a Utah Jazz – Miami Heat ütközet kerül majd képernyőre. Mindezek mellett csütörtökön 22:45-től lesz Trash Talk, vasárnap 12:45-től Alley-oop és 17 órától NBA Action is.

Los Angeles Clippers – Miami Heat: november 12., péntek 04:30, Sport1 (élő); 22:45, Sport2 (felv.)

Utah Jazz – Miami Heat: november 14., vasárnap 00:00, Sport2

Alley-oop: november 14., vasárnap 12:45, Sport1

NBA Action: november 14., vasárnap 17:00, Sport2