Kyrie Irving visszatért • SportTV

Kyrie Irving visszatért

2022. 01. 06. 17:51    
Olvasási idő: 2 perc

Lejátszotta szezonbeli első mérkőzését Kyrie Irving, akin egyáltalán nem látszott meg a kihagyás. Összeállt tehát a Nets szupercsapata, amelyet a szezon előtt a bajnoki cím legfőbb esélyesének tartottak.

Irvinge nem rozsdásodott be. (Fotó: Getty Images)

Kyrie Irving nem oltatta be magát a koronavírus ellen, ezért New York város szabályozása értelmében nem léphet pályára Brooklyn Nets hazai mérkőzésein (és a New York Knicks ellen sem, illetve más szabályozások miatt a Golden State Warriors és a Toronto Raptors ellen sem). Mivel Irving nem változtatott álláspontján, a klub úgy döntött a szezon előtt, hogy nem szeretné kizárólag idegenben játszatni egyik legjobbját, és nem számít rá. Azonban a koronavírusjárvány terjedése úgy belendült az NBA-ben, hogy a Brooklyn Nets keretének szinte minden tagja bekerült hosszabb vagy rövidebb időre a liga protokolljába, és például Kevin Durantnek is sokkal többet kellett játszania, mint az az edző, Steve Nash szerette volna. Ezért úgy döntött a menedzsment, a szakvezetés és a játékosok együtt, hogy Irvingre szükség van az idegenbeli meccseken.

A döntés után azonban Irving azonnal karanténba került, és még formába is kellett lendülnie, így végül január ötödikén, az Indiana Pacers ellen debütált. 32 perc alatt 22 ponttal, 4 gólpasszal, 3-3 lepattanóval és labdaszerzéssel segítette a csapatot, és 52,9 százalékkal tüzelt mezőnyből. Azt nyilatkozta a meccs után, hogy sokszor debütált már különböző helyzetekben, de ehhez a mostanihoz egyik sem volt fogható. Hálás azért, hogy ott lehet a pályán.

A meccset 129-121-re meg is nyerte a Nets, Kevin Durant 39 pontot dobott:

A meccs másik érdekes karaktere az a Lance Stephenson volt, aki korábban már hat szezonban is viselte az Indiana Pacers mezét. Idén csak a koronavírus miatt kapott lehetőséget újra a ligában. előbb a Hawksnál, majd most a Pacersnél. A tegnapi volt az első meccse Indianapolisban, és megadta a módját. Az első negyedben hat perc alatt 20 pontot szerzett, ráadásul zsinórban szerezte ezt a 20 pontot. Az NBA történetének első játékosa lett, aki a padról beszállva 20 pontot tudott szerezni az első negyedben, és a Pacers franchise-rekordját is megdöntötte az első negyedben dobott pontok tekintetében. Összesen 30 ponttal zárt végül. Hogy tudjuk hova tenni: A szezonban eddig lejátszott 8 meccsén 22 pontja volt.

Ez csak egy meccs volt a sokból, mert máshol Kelly Oubre Jr. állított be NBA-rekordot a negyedik negyedben dobott triplák számában: Nyolcat dobott ebben a negyedben a Hornets-Pistons meccsen. Tehát bármelyik meccsen történhet valami csoda, de egy ígéretünk már most van, hiszen

egy álomszépnek ígérkező visszatérést biztosan közvetítünk a Sport TV-n vasárnap éjjel. 2,5 év után visszatér Klay Thompson.

A hírek szerint a Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers meccsen húzza magára először a Golden State Warriors mezét a 2019-es NBA-döntő után.

Ezen kívül további három NBA-meccset adunk élőben, szombaton és vasárnap európai főműsoridőben.

A teljes NBA-s menetrend magazinokkal és meccsekkel együtt:

Trash Talk: január 6., csütörtök 23:00, Sport1 (élő)

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers: január 7., péntek 04:00, Sport1 (élő); 21:00, Sport2 (felv.)

Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies: január 8., szombat 21:30, Sport1 (élő)

NBA Action: január 9., vasárnap 10:30, Sport1

Alley-oop: január 9., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

Los Angeles Clippers – Atlanta Hawks: január 9., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers: január 10., hétfő 2:30, Sport1 (élő); 15:00, Sport2 (felv.); 20:30, Sport1 (felv.)