Kézi BL-szerda, Fradival, Veszprémmel • SportTV

Kézi BL-szerda, Fradival, Veszprémmel

2022. 02. 16. 16:19    
Olvasási idő: 2 perc

Kaproncán i a Fradi a BL-találkozó esélyese (Fotó: fra

PODRAVKA–FTC

Dupla mérkőzéssel folytatja az FTC női csapata a Bajnokok Ligáját, négy napon belül háromszor kell pályára lépnie Elek Gábor együttesének. Szerdán Kaproncán pótolják a szombaton elmaradt mérkőzést, jelentős nyerési esélyekkel. Az ellenfél ugyanis csak az utolsó helyen áll az A-csoportban, noha jól kezdték a BL-sorozatot. Győztek a Buducsnoszt ellen, s megnehezítették a Fradi dolgát is, bár végül hatgólos zöld-fehér győzelem született Érden.

Egyelőre nem tudni, milyen kerettel állnak ki a házigazdák, de mindenképpen esélyesebb a Fradi, amely csak „hosszú távú” hiányzóival nem számolhat. Győzelem esetén a magyar bajnok pontban utoléri a Brest-Bretagne-t az A-csoport harmadik helyén, igaz, megelőzni nem tudja, mert az egymás elleni eredmény a francia együttesnek kedvez.

VESZPRÉM–PORTO

A Veszprém a portugál bajnokkal folytatja BL-szereplését, ez lesz az utolsó „könnyebbnek” tűnő találkozója, mert utána a nagy trió, a Barca, Kielce, PSG hármas következik. A Telekom 12 ponttal a másoduk a B-csoportban, a Porto a 7., 7 megszerzett ponttal. A fordított párosításban 30–23-as veszprémi siker született Portugáliában. Ez a harmadik magyar siker volt a két együttes három összecsapásából. Több mint egy éve, 2021. február 4-én kapott ki legutóbb a Veszprém hazai pályán a BL-ben. Három hazai játékos szerzett érmet a magyar-szlovák rendezésű Eb-n: Corrales és Maqueda ezüstöt a spanyolokkal. Rasmus Lauge bronzot a dán csapattal.
„Kemény mérkőzést várok, hiszen a Porto egy nagyon jó csapat,
amely nagyon jó kézilabdát játszik. Játékosai mindig jól fel vannak készítve az aktuális ellenfeleikből taktikailag. Azt gondolom, hogy a siker kulcsa a jó védekezés lesz. Nagyon sokat és nagyon jól játsszák a 7 a 6 elleni játékot. Meg kell tennünk mindent azért, hogy sikeresen tudjunk védekezni ez ellen a játékelem ellen, hiszen talán a világon sincs olyan csapat, amely ezt jobban művelné náluk. Minden pillanatban koncentrálnunk kell. Szeretnénk a lehető legkevesebb technikai hibát elkövetni és jó támadással, lerohanásokkal megroppantani az ellenfelet. Ha a kapusaink tudnak minket segíteni a védekezésben pár jó védéssel minden rendben lesz. Izgatott vagyok, már alig várom, hogy játsszunk” – mondta Blaz Blagotinsek, a veszprémiek szlovén beállósa a klubhonlapnak adott interjújában.

KÉZILABDA EUROKUPÁK. Sport1 16:45 Podravka Vegeta KoprivnicaFTC-Rail Cargo Hungaria női BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); 18:30 Telekom Veszprém KC– FC Porto férfi BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 Flensburg HandewittVive Lomza Kielce (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szekértő: Borsos Attila)