Európa-liga-csoportzáró a Vácnak és az Óvárnak • SportTV

Európa-liga-csoportzáró a Vácnak és az Óvárnak

2022. 02. 20. 13:22    
Olvasási idő: 2 perc

Véget ér az Európa-liga csoportköre női kézilabdacsapatainknak is. Egyikük sem léphet tovább, de szeretnék szépen befejezni a 2021–22-es idény alapszakaszát.

Zágráb után Győrben is legyőzné az Óvár a Lokomotivát (Fotó: mkcse.com)

MOSONMAGYARÓVÁR–LOK. ZAGREB

Már egyik együttes sem léphet tovább, a csoport másik két tagja, a HK Sola és a Besancon-Féminine már továbblépett a nyolcaddöntőbe. Az óváriak megnyerték az első találkozót Zágrábban 22–19-re. Bár a horvát együttes nagy valószínűséggel utolsó lesz a csoportban, a hazai ligában jól helytáll, legutóbb 38–20-ra verték meg az Umagot és vezetik országos bajnokságukat. A Mosonmagyaróvár a kupameccs előtt 34–25-ös sima győzelmet aratott az Érd fölött, de továbbra is sok a sérültje és más okból hiányzója.
„Vasárnap lezárjuk az Európa-liga-sorozatot, amely rengeteg olyan ismeretet, tapasztalatot hozott a számunkra, amelyeket később össze is kell foglalnunk. Az egyértelmű, hogy győzelemmel szeretnénk búcsúzni, ki akarjuk szolgálni a szurkolóinkat, akik ebben a nehéz időszakban is mellettünk állnak. Felkészültünk az ellenfelünkből, amely az első mérkőzéshez képest erősödött, hiszen a zágrábi csapatban már teljesen felépültek a betegség miatt hiányzó kézilabdázók. Nálunk még vannak bizonytalanságok a létszámunkat illetően. A pulzuskontrolt is figyelni kell majd több játékosnál, tehát még a vízben állunk, de legalább már nem süllyedünk el. Őszintén remélem, hogy lassan visszakapom a csapatot, amelyhez fizikálisan és a játéklehetőség szempontjából is sokat adhat egy ilyen »felkészülési« mérkőzés. Lélekben megerősített bennünket a szerdai bajnoki győzelem, amire azért vagyok büszke, mert ez a maroknyi játékos félre tudta tenni a fájdalmakat, a gondokat és igazi csapatként tudta azt megszerezni” – nyilatkozta Gyurka János vezetőedző az óváriak honlapjának beharangozójában.

VÁC–RAMNICU VALCEA

A Vác a múlt héten véget vetett az El-ben négyes vereségsorozatának, a Chambray 35–29-es legyőzésével. A Duna-parti együttes tovább már nem juthat, de a csoport harmadik helyét még megszerezheti. A vendég románok már előre és hátra sem mozdulhatnak el második helyükről a D-csoportban. A Viborg ellen szenvedték el első vereségüket a csoportelső Viborg elleni halasztott találkozó 20–31-ével. A fordított párosításban 39–29-es román győzelem született, Asma Elgaoui 11 góllal járult hozzá a sikerhez.
„Szeretnénk nagyon jó mérkőzést játszani és megmutatni egy másik arcunkat is, mint az idegenbeli mérkőzésünkön. Hiszem, hogy sikerrel járhatunk, mert hét közben is jól teljesítettünk a bajnoki meccsünkön. Nagyon bízom a lányokban és remélem, sikerül egy jó mérkőzést játszanunk” – mondta a klub Facebook-oldalának miniinterjújában  Bukovszky Anna

NŐI KÉZILABDA EUROLIGA, csoportkör, záróforduló. Sport1 13:45 Motherson Mosonmagyaróvár–Lokomotiva Zagreb (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 15:45 Váci NKSE–SCM Ramnicu Valcea (kommentátor: Haraszti Ádám, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)