Dán vagy német siker a második Európa-ligában? • SportTV

Dán vagy német siker a második Európa-ligában?

2022. 05. 15. 11:57    
Olvasási idő: < 1 perc

A női Európa-liga négyes döntőjével jelentkezünk vasárnap délután, és nem maradhat el a visszatekintő, s egyben előre néző magazinműsorunk, a Harmadik Félidő sem.

Szikora Melindáék így ümmepelnének a házigazdák elleni találkozó után is… (Fotó: ehfcl.com)

Ez a második idénye a korábbi EHF-kupa örökébe lépő női Európa-ligának. A tavalyi nagybányai final fourból megmaradó két résztvevő, a dán Herning-Ikast és a román Minaur Baia Mare vívja először a bronzmérkőzést, a skandináv csapat szorosan végződő elődöntőt vesztett szombaton, a nagybányaiak végig jelentős hátrányban játszva vesztettek a házigazdák ellen.

A döntőt tehát a rendező Viborg játssza a német bajnoki címet már megszerző, „BL-erősségű” Bietigheim ellen. A házigazda együttesnek jelentős az európai kupamúltja, a 1990-es és a 2000-es évtizedben 3-3 BL-t és EHF-kupát, egy KEK-t nyert, valamint kétezer elhódította a futball európai Szuperkupájának megfelelő Champions Trophyt is.
A Bietigheim viszont – amelynek fontos játékosa a magyar kapus, Szikora Melinda is – az idényben eddig össze mérkőzését (hazai bajnoki és kupa, Európa-liga) megnyerte, szeretné százszázalékos mérlegét megőrizve elnyerné első európai trófeáját – a rekordot eddig a 2017-es EHF-kupa ezüstérem jelentette a német klubnak.

Az esti Harmadik Félidőben vendég lesz Nagy László, a veszprémiek sportigazgatója, a tervek szerint Skype-on megszól a veszprémiek játékosa, Sipos Adrián, a Bietigheim kapusa, az addigra talán már El-győztes Szikora Melinda és a Budapestre készülő női BL-címvédő norvég Vipers magyar klasszisa Tomori Zsuzsanna is.  

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, négyes döntő, Viborg. Sport2 15:15 Herning-Ikast Handbold–CSM Minaur Baia Mare  a 3. helyért (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila, Deli Rita és Tóth Tímea); Sport1 17:15 Viborg HK–SG NBM Bietigheim (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila, Deli Rita és Tóth Tímea)
Sport1 19:45 Harmadik Félidő kézilabdamagazin (műsorvezető: Petur András)