Képernyőn a Fradi európai visszatérése • SportTV

Képernyőn a Fradi európai visszatérése

2022. 08. 25. 09:52    
Olvasási idő: < 1 perc

Több egyeztetés után a Sport TV elérte, hogy Magyarországon is látható legyen a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának visszatérése az európai kupaporondra. A Fradi szombaton magyar idő szerint 17 órától a romániai Nagybányán találkozik az előző szezonban az Európa-kupában döntős Baia Maréval az Európa-liga selejtezőjének nyitányán.

Sokáig úgy tűnt, a Ferencváros férfi kézilabdacsapata nemzetközi kupamérkőzésen csak szeptember 4-én mutatkozhat be a televíziós közönségnek a 2022-2023-as szezonban. A klub, illetve a magyar jogtulajdonos Sport TV kérdésére is az a válasz érkezett, hogy nem lesz jel az első, nagybányai mérkőzésről, így a Baia Mare-FTC csak az interneten lehetett volna nyomon követni. Aztán levelet írtunk. Majd még egyet. És csütörtökön megjött az örömteli válasz: mégis lesz nemzetközi jel az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában sorra kerülő összecsapásról, így nincs akadálya, hogy a nemzetközi kupaszezont már augusztus 27-én elkezdjük a Sport TV-n. Utána pedig december közepéig gyakorlatilag heti rendszerességgel mutassuk a magyarok európai kalandozásait.

A Fradi több mint egy évtized után tér vissza a nemzetközi porondra, legutóbb a 2009-2010-es szezonban szerepelt ott, a KEK harmadik fordulójában a Koper búcsúztatta a zöld-fehéreket. A Baia Mare rutinos szereplő Európában, az előző szezonban az Európa-kupában a döntőig menetelt, de ott a norvég Naerbö megállította. Ugyanakkor a nyáron a Fradi is felvértezte magát nemzetközi rutinnal, hiszen olyan, a nagy sorozatokban is kipróbált harcosok érkeztek, mint Lékai Máté, Balogh Zsolt vagy a kapus Borbély Ádám.

A Baia Mare-Ferencváros EHF-kupa-selejtező első felvonását augusztus 27-én, szombaton 17 órától élőben sugározzuk a Sport2-n.