Nantes-i javítófeladat a Szegednek • SportTV

Nantes-i javítófeladat a Szegednek

2022. 09. 22. 12:35    
Olvasási idő: 2 perc

Csütörtökön is két férfimérkőzéssel jelentkezünk a Bajnokok Ligájából. Természetesen megmutatjuk a Szeged franciaországi vendégjátákát, amely Pastor mester csapata első BL-pontja(i) megszerzését célozza meg. A nap másik találkozójáról elég annyi kedvcsinálónak, hogy ez volt az előző döntő párosítása júniusban Kölnben.

(Fotó: pickhandball.hu)

NANTES–SZEGED (B-csoport)

Mindkét fél elvesztette múlt heti nyitó mérkőzését, egyformán 2002-es final four-szereplőtől kaptak ki. A Nantes Kielben maradt alul 40–33-ra, a Szeged otthon szenvedett  35–28-as vereséget az elmúlt két kiírás kupagyőztesétől, a Barcától.
Hat eddigi kupamérkőzésükből négyet a franciák nyertek meg, ebből mindhárom hazai összecsapáson is ők voltak a jobbak.
Jorge Maqeda, aki idén nyáron költözött át Veszprémből Nantes-ba, 2018-tól 2020-igéőőemn a Pick Szegedet erősítette. Tavaly a francia csapat a negyeddöntőben éppen a Szeged legfőbb hazai riválisát, a Veszprémet ejtette ki a negyeddöntőben, s jutott be másodszor is a final fourba.
A Nantes tökéletes főpróbán van túl hazája bajnokságában, Montpellier-ben 30–29-re győzött a 2018-as BL-finálé afféle visszavágóján. A Pick – könnyebb ellenféllel szemben – nagyobb különbséggel verte meg a Balatonfüredet (37–28).

BARCA–KIELCE (B-csoport)

A legutóbbi döntős két együttes egyformán győztesen kezdte az új kiírást: a Barca Szegeden nyert sokkal jobb második félidejével, a lengyel klassziscsapat pedig otthon verte meg ugyancsak 7 góllal a Nantes-ot. (Erre a fordulóra „ellnfelet cseéltek” a csapatok.) Az előző kiírásban a Kielce volt az a csapat, amely több mint tíz év óta oda-vissza megverte a Barcát – a csoportkörben, ám utána a döntőben a harmadik találkozójukon a katalán sztárcsapat diadalmaskodott, igaz, csak 7 métersekkel a hosszabbításos döntetlent követően.
A két edző együtt 12 BL-győzelmet jegyez, Carlos Ortega játékosként hatot, edzőként egyet nyert a Barcával, Talant Dujsebajev pedig a pályán a Santanderrel győzött, a kispadról pedig háromszor a Ciudad Reallel, egyszer a Kielcével bizonyult a legjobbnak. A tatár-orosz-spanyol mester legutóbb a Barca ellen még játékosként szerepelt a 2004–05-ös kiírás döntőjében, azt egyébként elvesztette a Ciudad Reallal.
A Kielce hibátlan a lengyel bajnokságban, legutóbb a Kaliszt győzte le (43–26), a Barca pedig 35–30-ra verte meg a Huescát, és ott áll, ahol szinte mindig, a spanyol bajnoki tabella élén.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 2. forduló. Sport1 18:30 HBC Nantes–Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)­; Sport1 20:30 Barca–Lomza Industrial Kielce (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)­