Két nehéz francia feladat • SportTV

Két nehéz francia feladat

2022. 09. 24. 10:36    
Olvasási idő: 2 perc

Régi EHF-szokás szerint ismét egy azonos nemzetbeliek páros mérkőzéseit rendezik a női BL-ben, azaz kettős magyar–francia csata következik, egyformán itthon. A Fradinak Érden kellene elmozdulnia a nulla pontról, a Győr az Audi Arénában védené meg százszázalékos mérlegét egy-egy klasszisellenféllel szemben

Győr: arccal a kilencedik Metz elleni győzelem felé (Fotó: ehfcl.eurohandball.com)

FTC–BREST  (A-csoport)

Ez a találkozó a Hét mérkőzése az európai szövetség előzetese szerint, egy fordulóval azután, hogy a Ferencváros klubtörténeti vereslget szenvedett, 20 góllal maradt alul a német bajnokkal szemben. A Brest első két meccsét ugyancsak elvesztette – a francia klub még sosem rajtolt sorozatban elszenvedett három vereséggel a BL-ben.
A Fradi nagy hármasa, az átlövő Klujber Kartin és Emily Bölk, valamint a jobbszélső Angela Malestein a csapat eddigi 47 góljából 31-et jegyez, azaz az összes találatok kétharmadát. A budapesti zöld-fehéreknél csak két csapat szerzett eddig kevesebb gólzt az idényben: a Baník Most (45) és a Lokomotiva Zagreb (40).
„Ez sorsöntő meccs lesz nekünk, amit meg akarunk nyerni, de ehhez sokkal jobban kell kézilabdáznunk, mint legutóbb. A héten előre kell lépnünk, mert a Brest nagyon jó csapat” – idézi az EHF honlapja Elek Gábor edző nyilatkozatát.
Andrea Lekics két gólra van attól, hogy elérje a 900 gólos határt a Bajnokok Ligájában, Görbicz Anita, Jovanka Radicsevics és Cristina Neagu után negyeddikként a sorozat történetében. A két csapat az előző kiírásban is találkozott, mindketten otthon legyőzték a másikat, a Brest Franciaországban 30–25-re nyert, a Fradi 17–15-ös hátrányból fordítva 28–27-re.

GYŐR–METZ (B-csoport)

A magyar és a francia bajnok igen jól ismeri egymást, már a tizedik alkalommal találkoznak a nemzetközi küzdőtéren. A Metz csupán a 2017-es negyeddöntő első mérkőzésén tudta legyőzni az ETO-t.
A Győr a B-csoport egyetlen veretlen csapata, s egyben a legeredményesebb is 75 góllal. A francia együttes hatgólos előnyét leadva játszott döntetlent Bukarestben a Rapid ellen a második körben.
Az Audi ETO beállósa, Yvette Broch nagy küzdelmet vár: „Tudjuk, mire számíthatunk a Metztől. Tudjuk, hogy játékosai tele lesznek erővel, hogy legjobb játékukat mutassák Magyarországon. Sokat fognak futni, nekük teljes figyelemmel kell összpontosítanunk az egész mérkőzésen” – idézi az európai szövetség site-ja a győri klubhonlap miniinterjúját a holland klasszistól.
A metzi együttes legutóbbi francia bajnokiját 37–26-ra megnyerte a Celles-sur-Belle ellen, az ETO nem játszott tétmeccset a Kasztamonu múlt heti fölényes legyőzése óta.

Kapcsolódó

Győr–Metz kupamúlt

Összesen: 9 mérkőzés–8 ETO-győzelem–0 döntetlen–1 Metz-siker / 279–234-es gólkülönbség. Győrben: 5–5–0–0 / 156–129. Az első mérkőzés: Győri Audi ETO KC–HB Metz Moselle 30–27 (15–12). Győr, 2007. 9. 30., BL-selejtező. A legutóbbi mérkőzés: Győri Audi ETO KC–Metz Handball 39–30 (20–13). Győr, 2022. 1. 15., BL-csoportkör.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 3. forduló. Sport1 15:15 FTC-Rail Cargo Hungaria–Brest Bretagne (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)­; Sport1 17:45 Győri Audi ETO KC–Metz Handball (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)­