Két zöld-fehér győzelmet szeretnénk a negyedik körre • SportTV

Két zöld-fehér győzelmet szeretnénk a negyedik körre

2022. 10. 09. 12:03    
Olvasási idő: 2 perc

Ismét azonos napon lép fel két női BL-csapatunk. A legutóbbi „fekete forduló” – mindketten kikaptak – után most „patyolatfehéret” szeretnénk – kétszer két pontot, amelynek megszerzése az szlovén fővárosban fellépő Fradinak alighanem sokkal nehezebb lesz, mint az Audi Arenában az ETO-nak.

(Fotó: fradi.hu)

KRIM–FTC

 Az FTC két legutóbbi vereségét a Bietigheim és a Brest ellen szenvedte el, most Ljubljanába utazik azzal a nyilvánvaló céllal, hogy elkerülje negatív BL-rekordja beállítását, a sorozatban elszenvedett négy vereséget, amely már ötször megtörtént a klubhistóriában. Csak a Lokomotíva Zagreb volt egyedül kevésbé eredményes (64 gól) a budapesti zöld-fehéreknél (67) ebben az idényben, a fradisták „termése” 24-gyel szerényebb szombati vendéglátóiknál, a Krimnél.
A hazaiak jobbszélsőjének. Jovanka Radicsevicsnek csak négy gólra van szüksége ahhoz, hogy elérje az 1000 gólos mérföldkövet, amelyet csak Görbicz Anitának sikerült túlhaladnia a sorozat történetében.
Dragan Adzic, a hazaiak edzője így nyilatkozott az EHF BL-honlapjának: „Ismerjük a győzelem receptjét, és úgy gondolom, hogy ha tiszteljük és ragaszkodunk hozzá, akkor jó játékkal fogunk nyerni”.
A szlovén bajnok első ízben nyerhetne meg két egymást követő BL-meccset 2017 októbere óta – reméljük, nem hagy erre lehetőséget az FTC, amely még sosem kezdett három vereséggel idényt az elitsorozatban.

„Először is a saját gátjainkat kell ledönteni” fogalmazott Szöllősi-Zácsik Szadra, a ferencvárosiak átlövője a klubhonlapon, és valóban, a csapatnak saját magát kell kirángatnia az apatikus állapotból, amelyet a pocsék BL-rajt okozott. Ráadásul a legutóbbi ljubljanai meccs emlékei sem adnak túl sok erőt – a Fradi az előző kiírás nyolcaddöntőjében csapnivaló utolsó 20 perccel 33–26-ra kikapott a szlovén fővárosban, s itthon a nagy hátrányt már nem sikerült behoznia.

Kapcsolódó

Krim–FTC kupamúlt

Összesen: 13 mérkőzés–6 Krim-győzelem–0 döntetlen–7 FTC-siker /350–346-os gólkülönbség. Ljubljanában: 6–4–0–2 / 167–152. Az első mérkőzés: Ferencvárosi TC–Krim Electa Ljubljana 27–24 (13–15). Budapest, 1996. 11. 17., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: FTC-Rail Cargo Hungaria–Krim Mercator Ljubljana 26–22 (8–10). Érd, 2022. 4. 2., BL-rájátszás, visszavágó.

GYŐR–LOKOMOTIVA ZAGREB

A Győr hétéves hazai veretlensége BL-ben a legutóbbi győri mérkőzésen ért véget a Metz elleni 28–24-es kudarccal. Az ötszörös BL-győztes kiemelkedő favoritja a mérkőzésnek, ellenfele, a horvát bajnok az egész BL-mezőny legfiatalabb átlagéletkorú együttese (21.7 év). A vendégcsapat 64 góljával a 16 csapatos mezőny legkevésbé eredményes együttese. Ez lesz a két klub harmadik találkozója a Bajnokok Ligája, egyben a Lokomotiva 10. BL-összecsapása is, de még egyszer sem sikerült győznie az európai elitsorozatban. Az előző bajnoki fordulóban 22–18-ra győzött Eszéken és továbbra is vezeti országa bajnokságát. Az ETO 25–22-re győzött a K&H Ligában a DVSC  Scaeffler ellen -ezzel ott még őrzi százszázalékos mérlegét.
„Egy olyan mérkőzés, amelyen a világ legjobb játékosai ellen játszol, nagy kihívás számunkra. Védekezésben agresszívnek kell lenni ellenük. Áthaladnak rajtad, ha túl puha vagy, és ha nem mész vissza gyorsan a védekezésbe, elszaladnak melletted. Kombinálnod kell a kézilabdajáték minden szegmensét, hogy jól játssz ellenük” – nyilatkozta Nenad Sostaric, a horvát együttes edző Ellenfélként je az EHF BL-honlapjának.
„Nagyon kemény és agresszív védekezést szeretnénk bemutatni, hogy utána azt játszhassuk, amit a legjobban szeretünk. Futni és gyors gólokat szerezni. Ellenfélként nem egyszerű az Arena Audi Győrben játszani, és mi meg akarjuk mutatni, hogy ez a mi otthonunk” – mondta a mérkőzés video-műsorfüzetében Linn Blohm, a győri együttes svéd klasszisa.
Valószínűleg meg is mutatják…

Kapcsolódó

Győr–Lok. Zagreb kupamúlt

Összesen: 2 mérkőzés–2 Győr-győzelem–0 döntetlen–0 Lokomotiva-siker / 58–38-os gólkülönbség. Győrben: 1–1–0–0 / 32–23. Az első mérkőzés: Győri Audi ETO KC–HK Lokomotiva Zagreb 32–23 (17–13). Győr, 2014. 10. 19., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: HK Lokomotiva Zagreb–Győri Audi ETO KC 15–26 (7–13). Zágráb, 2014. 11. 16., BL-rájátszás, visszavágó.

NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör. Sport1 13:15 Krim Mercator Ljubljana–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 15:45 Győri Audi ETO KC–HK Lokomotiva Zagreb (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)