A Veszprém megverné a világ legjobb csapatát • SportTV

A Veszprém megverné a világ legjobb csapatát

2022. 10. 27. 16:08    
Olvasási idő: 2 perc

Négy nappal ezelőtt hivatalosan (ismét) a világ legjobbjává emelkedett a Magdeburg férfi kézilabdacsapata, miután megvédte klubvilágbajnoki trófeáját, a Super Globe-ot. A magyar rekordbajnoknak itt a lehetősége, hogy a soron következő meccsén legyőzze a friss világbajnokot, hogy megtartsa százszázalékos mérlegét a BL A-csoportjában.

Momir Ilics lehet, hogy már a világbajnokverő taktikát magyarázza a csapatának (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–MAGDEBURG (A-csoport)

A Veszprém a két csapat egyike, amelyek hibátlanok a negyedik forduló után a BL csoportkörében. A Magdeburg nem sokkal marad el tőle, 6 pontjával az A-csoport harmadik helyén áll.
Bármilyen furcsa, a két csapat húsz éve (!) 2002-ben játszott legutóbb európai kupamérkőzést, az akkor a BL döntője volt! Összesen 7 meccsükből – mindet 2021 novembere és 2002 decembere között játszották – a magyar rekordbajnok négyet nyert meg, a németek csak hármat, de utóbbiból az egyik elég volt a BL-győzelem megszerzéséhez. (A Veszprémnek az volt az első elbukott döntője, ezt azóta követte három további…)
A múlt hétvégén a Veszprém legyőztes a magyar bajnoki csúcsrangadón a Szegedet (31–26), s ezzel valamennyi tétmeccsét az idényben. A Magdeburg az általunk is közvetített klub-vb-n Szaúd-Arábiában ismét bejutott a döntőbe, ismét a BL- és Super Globe-rekorder Barcával csapott össze, s ismét legyőzte! A kis különbség csupán annyi, hogy tavaly a normál játékidőben öt-, most a hosszabbításban csupán kétgólos német siker született.
A veszprémi klubhonlap az ellenfélről faggatta Momir Ilicset: „Gyors, erős csapat, megnyerték a Bundesligát és tényleg egy teljesen összhangban mozgó együttesről beszélünk. Régóta együtt játszanak és nagy fordulatszámon képesek dolgozni. Nagyon jók az egy-egy elleni szituációkban, sokkal nehezebb lesz, mint gondolnánk. Sokat kell majd futnunk, okosan kell játszanunk támadásban, minél kevesebb labdát szabad veszítenünk és gyorsan vissza kell zárnunk! Sok mérkőzésüket láttam, beleértve az Európa-liga-találkozókat is. Sokat tudunk róluk, ahogy ők is rólunk, itt már nincsenek titkok, azt gondolom, tesszük, amit kell és szeretnénk nyerni most is!” – mondta a Telekom vezetőedzője.

Kapcsolódó

Veszprém–Magdeburg kupamúlt 


Összesen: 7 mérkőzés–4 Veszprém-győzelem–0 döntetlen–3 Magdeburg-siker / 183–176-os gólkülönbség. Veszprémben: 3–3–0–0 / 78–63. Az első mérkőzés: Fotex KC Veszprém–Sportclub Magdeburg 24–20 (12–11). Veszprém, 2001. 11. 20., BL-csoportmérkőzés. A legutóbbi mérkőzés: Sportclub Magdeburg–Fotex KC Veszprém 27–28 (10–12). Magdeburg, 2002. 12. 15., BL-csoportmérkőzés.

NANTES–KIEL (B-csoport)

A kielcei nyitó vereség után következő három BL-meccsét egyaránt megnyerte a négy éve BL-ezüstérmes Nantes, ezzel két ponttal előzi meg a B-csoport táblázatán a Kielt. A német együttes idegemben nem szerzett még pontot az idényben, Celjében és Kielcében is vereséget szenvedett, összesen négy pontot gyűjtött eddig.
Két évvel ezelőtt is egy csoportban voltak, akkor a Nantes veretlen maradt, idegenben 35–27-re nyert, otthon 24–24-gyel remizett a THW ellen. A két csapat legjobb BL-gólszerzői: Aymeric Minne 27, ill. Patrick Wiencek 21 találattal.
„A Kiel egy emlékmű, a világ egyik legjobb csapata. Két éve megnyerték az EHF Bajnokok Ligáját. Nehéz lesz hatvan perc alatt végig figyelnünk egy erős csapat ellen. Csodálatos játékosaik vannak a pályán, és mindenhonnan lőhetnek. Mindent bele kell adnunk, és a legjobb kézilabdánkat kell játszanunk a szurkolóink ​​előtt, hogy ez a meccs nagyszerű legyen” – nyilatkozta Gregory Cojean, a franciák vezetőedzője az EHF BL-honlapjának.
Miután 32–29-re legyőzte a Rhein-Neckar Löwent, a Kiel 8 meccsből 7 győzelemmel a 2. helyen áll a Bundesligában. A Nantes viszont második a Starligue-ben, a Cosson-Rennes elleni győzelem, a hatodik sikere volt a bajnoki idényben.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 5. forduló. Sport1 18:00 Telekom Veszprém KC–SC Magdeburg (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 20:45 HBC Nantes–THW Kiel (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Petur András, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila)