Kyrie Irving a pályára, Klay Thompson a jó formához tért vissza • SportTV

Kyrie Irving a pályára, Klay Thompson a jó formához tért vissza

2022. 11. 21. 18:27    
Olvasási idő: 2 perc

A Brooklyn Nets irányítója végül nyolc meccsel úszta meg korábbi antiszemitának tűnő tweetje után, és visszatérhetett. Klay Thompsont bántották sokan, hogy már nem a régi, de tegnap adott egy ütős választ a kritizálóknak.

Klay Thompson megtalálta a dobóformáját. (Fotó: Getty Images)

Nem érdemes már túl sok szót szentelni Kyrie Irving botrányára, hisz mi is írtunk és beszéltünk is róla. A friss hír az, hogy az Irving-saga – egyelőre – véget ért, és mindössze nyolc kihagyott meccs után vasárnap visszatért a csodálatos képességű, de nem túl sokat gondolkozó irányító.  Előtte még twitteren köszönetet mondott azoknak, akik mellette álltak ez alatt az utazás alatt:

Előtte még twitteren köszönetet mondott azoknak, akik mellette álltak

Nem meglepő, hogy kicsit rozsdás volt, de 14 ponttal és 5 lepattanóval 127-115 pontos győzelemhez segített az övéit a Memphi Grizzlies elleni találkozón. Bár a zsinórban 17. 25 pont feletti meccsét hozó Kevin Durant és a pontszámban (22) eddigi legjobb teljesítményét bemutató Ben Simmons most nagyobb szerepet vállalt.

A Golden State Warriors rajongói mindenképp, de talán az NBA-t követő minden szurkoló örülhetett annak, amit a Houston Rockets elleni Warriors-meccsen láttak. Nem, nem arra gondolunk, hogy 127-120-ra nyertek Steph Curryék, és ezzel nyolc idegenbeli vereség után megszerezték az első idegenbeli győzelmüket.

Sokkal inkább azt jó látni, hogy a szezonban eddig látványosan szenvedő Klay Thompson újra önmaga volt. Ezt 41 pontja és 10 bedobott triplája bizonyította:

Thompsonnak nagyon rosszul esett a közelmúltban, hogy sokan kritizálták a formája miatt, és arról beszéltek, már soha nem lesz a régi. Ő viszont mindig azt mondta, hogy aki két ilyen sérülés után, mint a keresztszalagszakadás és az achilles-szakadás, annak idő kell, míg formába lendül. Úgy véli, építhet erre a produkcióra, ez erőt adhat neki a jövőben. Jól esett ez neki, és már nagyon várta, hogy legyen egy ilyen meccse. Draymond green azt tette hozzá, hogy Thompson a legkompetitívebb játékos, akivel valaha játszott.

A Warriors 8-9-es győzelmi mutatójával még mindig csak a 11. helyen áll nyugaton, és egyre többen adtak annak hangot, hogy a nyári Green-balhé nem tett jót a csapategységnek, hogy a fiatalok nem fejlődnek eléggé, és hogy sok értékes kiegészítőembert elengedtek a nyáron, ők pedig most nagyon hiányoznak. Való igaz, az előző szezonban 17 meccs után 15-2-vel állt a Warriors, és még 20 meccs után is 18-2-re, szóval van hova fejlődni.

A heti NBA-s menüt ajánlanánk mindenki figyelmébe. Látjuk például Luka Doncicot, és a fent említett Golden State Warriorst is.

Alley-oop: november 26., szombat 22:00, Sport1 (élő)

Toronto Raptors – Dallas Mavericks: november 26., szombat 23:00, Sport1 (élő); 11:00, Sport2 (felv.)

NBA Action: november 27., szombat 8:30, Sport1 (élő)

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors: november 27., szombat 21:30, Sport1 (élő)