A Veszprém átvenné vezetést! • SportTV

A Veszprém átvenné vezetést!

2022. 12. 15. 18:02    
Olvasási idő: 2 perc

Ismét három mérkőzést közvetítünk élőben a férfi Bajnokok Ligájából. A Veszprém bukaresti vendégjátékát a Sport1-en láthatjál, vele egy időben az AMC Mikro alkalmazáson adjuk az Aalborg–Kiel összecsapást (ismétlés: későn este a Sport1-en), az est főműsoridőben pedig látható lesz a mezőny egyetlen veretlen csapatának, a címvédő Barcának a nantes-i fellépése.

Gasper Marguc bízik a jó eredményben Bukarestben is (Fotó: Veszpremhandball.hu)

DINAMO–VESZPRÉM

Szeptemberben a Telekom nagy küzdelemben 33–30-ra nyerte meg a két együttes magyarországi csatáját. A Veszprém csoportmásodik, de a PSG szerdai hazai vereségével a Magdeburgtól megnyílt előtte a lehetőség, hogy a két ponttal megelőzve a párizsi szupercsapatot, átvegye a vezetést az A-csoportban.
A román együttes eddigi 10 pontjából hetet a legutóbbi négy mérkőzésen szerzett, 3 győzelemmel és a Zágráb elleni remivel. Andrij Akimenko, a Dinamo házi gólkirálya öttel többször talált a kapuba, mint a veszprémiek legeredményesebbje, Rasmus Lauge. Az elmúlt hétvégén mindkét csapat győztes hazai bajnokin jutott túl, a Dinamo 42–31-re verte meg a Suceavát, a Veszprém 42–28-ra győzött Budakalászon.
„Csodálatos játék lesz, remek dolog a világ egyi legjobbját fogadni. Reméljük, hogy megtelik az aréna szurkolóinkkal, akik segítenek, hogy legyőzzük a Veszprémet, mert tudjuk, képesek jelentős nehézségeket okozni nekünk.  De mi otthon játszunk, a legjobb arcunkat kell mutanunk” – nyilatkozta Xavi Pascual, a románok spanyol edzője az EHF honlapjának.

„Valóban nehéz a helyzetünk a sérülések miatt, de attól még mi vagyunk a Veszprém, és az egészségesek is képesek elég jó teljesítményt nyújtani ahhoz, hogy sikeresek lehessünk ott. Szeretnénk ugyanis győzelemmel zárni ezt az évet a Bajnokok Ligájában. Tudjuk, hogy nehéz lesz, az előző évben talán egy fokkal gyengébb csapattal vereséget szenvedtünk Bukarestben. A lényeg, hogy a 2 pontért megyünk és tényleg jól szeretnénk zárni a szezon eddigi részét… A mi stílusunk az, hogy próbáljunk futni minél többet, de a kulcs mindig a védelmünk. Sok munkával, jó védőteljesítménnyel kell támogatnunk a kapusainkat, hogy labdákat tudjunk szerezni. Szeptemberben, amikor a Dinamo nálunk játszott Veszprémben ellenünk, talán nem a legjobb formánkat mutattuk, megszereztük a két pontot, mert az volt a lényeg. Szerintem azóta jobban összeszoktunk, jobb teljesítményt nyújtunk és meg is kell ragadnunk ezt a lehetőséget, hogy megszerezzük a két pontot. Nekik is nagyon jó játékosaik vannak, de hiszek benne, hogy meg tudjuk csinálni!” – mondta Gasper Marguc, a Telekom szlovén klasszisa a klub honlapjának a bukaresti meccs előtt.

NANTES–BARCA

A két csapat katalóniai összecspását a 10-szeres BEK-/BL-győztes öt góllal, 34–29-re nyerte meg, a címvédő veretlenül 17 ponttal vezeti a B-csoportot, az egyetlen remijét Kielben játszotta. A Nantes mindössze három mérkőzést veszítve 12 ponttal a harmadik a csoportban. A francia együttes mindössze egyszer nyert a Barca ellen, 2017 első hazai meccsén (29–25). Azóta a címvédő mind a hat találkozóját megnyerte a franciák ellen, beleértve a kölni 2021-es final four elődöntőjét is. A Nantes keretében négy spanyol játékos van, köztük a Barca korábbi szélsője, Valero Rivera, aki korábban BL-gólkirály is volt a katalánokkal. A katalánoknak viszont négy franciája van, küztük Dika Mam , a jelen idéky góllövőlistájának éllovasa, Dika Mem (52 gól).
A Nantes legjobb kapusa,  Viktor Hallgrímsson megsérült legutóbb Kielben, meghatározó karmestere, Aymeric Minne szintén bevethetetlen, már október óta.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 10. forduló. Sport1 18:00 Dinamo Bucuresti–Telekom Veszprém HC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Császár Gábor)­; AMC Mikro 18:45 (felv. Sport1 22:45) Aalborg Handbold–THW Kiel (kommentátor: Méhes Gábor); Sport1 20:45 Bantes Handball–Barca (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Deli Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Császár Gábor)­