A Pelicansnél az edző is úgy zsákol, hogy leesik az állad • SportTV

A Pelicansnél az edző is úgy zsákol, hogy leesik az állad

2023. 01. 22. 15:36    
Olvasási idő: 2 perc

A New Orleans Pelicans az NBA egyik legjobb csapata ebben a szezonban. Ráadásul nem pusztán eredményes kosárlabdát játszanak, hanem látványosat is. De meglepő ez, ha még a vezetőedző is zsákolgat a csapat edzésén?

Willie Green és Zion Williamson. (Fotó: Getty Images)

Ha azt mondjuk, New Orleans Pelicans, azt mondom, Zion Williamson. Az NBA úgy várta a srácot 2019-ben, mint őt megelőzően legutóbb LeBron Jamest. Ha nem sérült, akkor a játékával bebizonyítja, hogy ez nem volt alaptalan. All-Star-játékos (2021-ben szerepelt a gálameccsen), és a statisztikái idén is rendben vannak: 26 pont, 7 lepattanó, 4,6 gólpassz az átlaga, és persze ha kell, széttépi a gyűrűt:

Nem csoda, hogy imádja a közönség, az All-Star-szavazáson is előkelő helyen áll, a nyugati magasemberek között negyedik LeBron James, Nikola Jokic és Anthony Davis mögött, és a mezeladási listán is az első 15-ben van.

New Orleanst úgy ismerjük, mint a jazz fővárosát, és valóban népszerű úticélnak tűnik a Mexikói-öböl partján található település. Azonban azt talán kevesen tudják, hogy a 27 amerikai NBA-s piac közül New Orleans a legkisebb. Nagyon minimálisan előzi csak meg Salt Lake City, de ez ettől még tény. Ráadásul New Orleansban van NFL-csapat is, így még ebben is van versenyhelyzet a Pelicans és a Saints között. Ezért is nagy dolog, hogy egy ilyen értékes játékos van a városban, akivel sikerült iss szerződést hosszabbítani. Ebben vastagon benne van a klubvezetés, amely meggyőzte, és amely egy olyan keretet épített köré, amely jelenleg a nyugati konferencia negyedik helyén áll. Brandon Ingram és CJ McCollum két All-Star kaliberű csapattárs. Persze egy jó edző is kell, és Willie Green jó edző, aki profi karrierje után 2016-tól a Golden State Warriorsnál és a Phoenix Sunsnál dolgozott segédedzőként, tehát 5 év alatt négyszer ott volt a döntőben, és kétszer nyert is.

Úgy tűnik a 41 éves szakember nem csak jó edző, de remek formában is van. A korábban 12 NBA-szezont lehúzó tréner tegnap a Pelicans miami edzésén fogta magát, ás olyan windmillt húzott, amit sokan megirigyelnének az aktív kosarasok közül is. Szerencsére meg is örökítették ezt a jelenetet:

Azért Miamiban edz a csapat, mert floridai kalandtúrán van épp. Szerdán hazai pályán fogadták a Heatet, majd pénteken Orlandóban játszottak, hogy vasárnap Miamiban is megvívjanak a Heattel, és a Sport1 közvetíti és a mérkőzést élőben egyébként. Ez lesz a január 22-i NBA-menü:

NBA Action: január 22., vasárnap 21:30, Sport1

Miami Heat – New Orleans Pelicans: január 22., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)