Darts: Bemutatkozik a Masters a Sport TV-n • SportTV

Darts: Bemutatkozik a Masters a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2023. 01. 27. 10:37    
Olvasási idő: 2 perc

A január 27-29. között megrendezésre kerülő Masters a PDC vb-t követő első kiemelt, egyállomásos dartsverseny. A Masters most mutatkozik be a Sport TV-n, és ez is része annak az egyedülálló dartscsomagnak, amely az összes nagy tornát magába foglalja, és több mint 500 óra élő, csúcsminőségű dartsközvetítést jelent 2023 során.

Az aktuális világbajnok, Michael Smith. (Fotó: Taylor Lanning/PDC)

Alig három hét telt el azóta, hogy Michael Smith és Michael van Gerwen a dartstörténelem egyik legnagyobb döntőjét vívta, amiben a dartstörténelem legnagyobb legjének lehettünk szemtanúi, amikor Michael van Gerwen nyolc tökéletes nyíl után az utolsót hibázta el, amit Michael Smith egy kilencnyilassal ’’büntetett meg’’.

Azóta a hatállomásos World Series of Darts versenysorozat első két versenyét is megrendezték Bahreinben és Koppenhágában, előbbit Michael Smith, utóbbit Peter Wright nyerte, a döntőben mindkét esetben Gerwyn Price volt az ellenfél.

Az év első nagy önálló tornája a Masters január 27-29-én Milton Keynesben, amelyen a PDC világranglistájának első 24 helyezettje csap össze egyeneskieséses rendszerben. Az első körben pénteken este a ranglista 9-24. helyezettjeit láthatjuk, így például a 12. és címvédő Joe Cullent vagy a korábbi győztes James Wade-et is. A ranglista nyolc legjobbja, az első Michael Smith, a második Peter Wright, a harmadik Michael van Gerwen, a negyedik Gerwyn Price, az ötödik Luke Humphries, a hatodik Rob Cross, a hetedik Jonny Clayton és a nyolcadik Danny Noppert szombaton a nyolcaddöntős körben kapcsolódik be. Vasárnap rendezik a negyeddöntőt, az elődöntőt és a finálét. A díjazás rekordnagyságú a Masters tekintetében, összesen 275 ezer fontot osztanak szét, amiből a nyertes 65 ezret tehet majd zsebre. Öt korábbi Masters-győztes lesz ott a mezőnyben, de közülük is kiemelkedik van Gerwen, aki 2015 és 2019 között zsinórban ötször nyerni tudott itt.

Rekord mennyiségű élő darts a Sport TV-n:

Először fordul elő, hogy egy csatorna közvetítheti a PDC égisze alá tartozó összes kiemelt dartsversenyt, legyen szó rangsoroló tornákról vagy kiemelt, de a világranglistába nem számító viadalokról. A Sport TV az itthon eddig is egyedülálló kínálatába 2023-tól a Masters mellett beemeli a major tornák közé tartozó Players Championship Finalst, illetve az Európa-bajnokságot, így összességében több mint 500 óra élő közvetítéssel várja majd a sportág szerelmeseit. Merthogy a korábban is a portfoliót erősítő, a nézők körében rendkívül népszerű viadalok, így a PDC-világbajnokság, a UK Open, a World Matchplay, a World Grand Prix, a Grand Slam of Darts, a The Masters, a Premier League Darts, a World Series of Darts, a World Series of Darts Finals, a magyar válogatott részvételével zajló World Cup of Darts (a nem hivatalos csapatvilágbajnokság) és a Grand Slam of Darts is a sportág magyarországi otthonán, a Sport TV-n lesznek láthatóak egész évben.

A kommentátorállásban a megszokott felállás vár ránk ezúttal is: Bartha Zoltán, Fülöp László, Gyulai Miklós, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd társaságában szurkolhatunk majd három napon át.

A Masters a Sport TV-n:

Masters, 1 nap: január 27., péntek 20:00, Sport1 (élő)

Masters: 2. nap, 1. rész: január 28., szombat 13:45, Sport1 (élő)

Masters: 2. nap, 1. rész: január 28., szombat 20:00, Sport1 (élő)

Masters, negyeddöntők: január 29., vasárnap 13:45, Sport1 (élő)

Masters: elődöntők, döntő: január 29., vasárnap 20:00, Sport1 (élő)