Mind a 11 magyar kupacsapatot láthatjuk a Sport1-en ezen a héten • SportTV

Mind a 11 magyar kupacsapatot láthatjuk a Sport1-en ezen a héten

2023. 02. 06. 17:09    
Olvasási idő: 2 perc

Soha nem volt még olyan a magyar kézilabdasport történetében, hogy egy héten (egészen pontosan hat nap alatt) 11 nemzetközi kupameccset játszottak kézilabdacsapataink. Ezen a héten azonban ez történik, hiszen a férfi és női kézilabda BL-ben és EL-ben is fordulót rendeznek, és a Sport1 az összes magyar érdekeltségű meccset élőben közvetíti.

Klujber Katrin góljaira az Odense ellen is szükség lesz. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hatalmas bravúr a magyar klubcsapatoktól, hogy a 2022-23-as szezonban 11 magyar alakulat is kvalifikálta magát a nemzetközi kupákba. Véget ért a férfi vb is, így újra a klubcsapatokban szerepelnek a sportolók. A február hatodikával induló hét az első olyan, amikor rendeznek csoportkört mind a négy sorozatban, a férfi és női BL-ben és EL-ben is. Ennek köszönhetően kedden 3, szerdán és csütörtökön 1-1, szombaton és vasárnap 3-3 magyar érdekeltségű meccsen szurkolhatunk majd a Sport1 képernyője előtt.

Férfi kézilabda EL

A keddi nap a férfi kézilabda Európa Ligáé, ez így lesz ezen a héten is, mint minden fordulóban, a hetedikben is. 16:45-től sorrendben láthatjuk a Fejér-B.Á.L. Veszprém – Göppingen, a Ferencváros – PAUC Handball és a Granollers – Balatonfüred meccseket is. Ez közel hat óra kézilabdát jelent aznap a Sport1-en.

Fejér-B.Á.L. Veszprém – Göppingen: február 7., kedd 16:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Ferencváros – PAUC Handball: február 7., kedd 18:45, Sport1 (élő); kommentátor: Ágai Kis András

Granollers – Balatonfüred: február 7., kedd 20:30, Sport1 (élő); kommentátor: Haraszti Ádám

Férfi kézilabda BL

A szerda-csütörtök a kézilabda BL-ről szól, és a két magyar sztárcsapatra, azaz a Telekom Veszprémre és az OTP Bank-Pick Szegedre is dán ellenfél vár ezen a héten. A Veszprém csoportmásodik, a Szeged ötödik pillanatnyilag, így a pontszerzés a Tisza-partiaknak fontosabb. Érdekesség, hogy Dánia nyerte a vb-t pár napja, és természetesen az Aalborg és a GOG is adott játékost a vb-győztes dán keretbe, ahogyan egyébként a Telekom Veszprém is Rasmus Lauge személyében.

Telekom Veszprém – GOG: február 8., szerda 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Aalborg – OTP Bank-Pick Szeged: február 9., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Női kézilabda BL

Most már kijelenthetjük, hogy mindkét magyar csapat, így a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria is ott lesz biztosan a legjobb 12 csapat között a BL-ben. A Győr az utolsó csoportkörben ki-ki meccsen fogadja az Esbjerget, a magyar és a dán alakulat is 20-20 ponttal áll. A Fradi az Odense ellen bebiztosíthatja negyedik helyét a csoportban, és ha így tesz, akkor a Buducsnoszt vár majd rá a nyolcaddöntőben.

Győri Audi ETO KC – Esbjerg: február 11., szombat 17:45, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Odense – FTC-Rail Cargo Hungaria: február 12., vasárnap 15:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Női kézilabda EL

A legnépesebb magyar mezőny a női EL-ben szerepel, hiszen a Debrecen, a Mosonmagyaróvár, a Siófok és a Vác is ebben a sorozatban vitézkedik, és a Debrecen és a Siófok továbbjutásra is áll a csoportjában négy meccs után, azonban sem a Mosonmagyaróvár, sem a Vác számára nincs még elveszve az esély.

Nyköbing – DVSC-Schaeffler: február 11., szombat 15:45, Sport1 (élő); kommentátor: Fülöp Marcell

Siófok – Besancon: február 11., szombat 19:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Thüringer HC – Praktiker-Vác: február 12., vasárnap 13:45, Sport1 (élő); kommentátor: Haraszti Ádám

Fana – Motherson Mosonmagyaróvár: február 12., vasárnap 17:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán