Még nincs veszve a második hely, de győzni kell az Arénában! • SportTV

Még nincs veszve a második hely, de győzni kell az Arénában!

2023. 02. 23. 12:23    
Olvasási idő: 2 perc

Noha a papírforma azt sugallja, hogy a magdeburgi vereséggel a Veszprém elbukta a fontos második helyet a BL A-csoportjában, a matematikai esély még nem szállt el. Ám hogy meg is maradjon, minimum egy, de sokkal inkább két pontot otthon kell tartania a magyar rekordbajnoknak a Porto ellen a 13. forduló csütörtöki játéknapján.

Szeptemberben Portóban hét góllal nyert az "Építők" – ekkora sikert a Veszprém Aréna szuper közönsége is megérdemelne… (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–PORTO (A-csoport)

A Veszprém a csoport 3. helyén áll 16 ponttal, a Porto az utolsó, 3-mal, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva. A magyar rekordbajnok legutóbbi három meccsén egyszer ikszelt, kétszer kikapott, s ezzel visszaesett az A-jelű nyolcas 3. helyére. Pontszámban behozhatja az előtte álló Magdeburgot csütörtök este, de a záró fordulóban a németek otthon fogadják a bukaresti Dinamót, a Telekomnak pedig Párizsba kell utaznia a csoportelső PSG-hez. Kettejük egymás elleni mérlege pedig a „klubvilágbajnok” (SuperGlobe-győztes) SCM-nek kedvez…  A Portónak is van még – szintén matematikai, szakmailag nem valószínű – esélye, hogy megelőzze a Plockot és a PPD Zagrebet, de ehhez nyernie kellene a Veszprém Arénában.
A két csapat mérkőzését fordított pályaválasztással a Veszprém könnyedén nyerte meg Portóban 35–28-ra.
A hazai bajnokságban a Veszprém a Dabas elleni 42–31-nek köszönhetően vezet a K&H Ligában, a Porto is győzött legutóbb 33–29-re Galában.
„A hangulat jó. Együtt kell maradnunk. Nem vagyunk a legjobb helyzetben, de a negyeddöntőig még el tudunk jutni a csoportkörből is, úgyhogy szerintem nincs minden veszve. Mindent megteszünk a Porto és a PSG ellen, ezt a két meccset meg akarjuk nyerni. Jobban kell bíznunk magunkban. Csodálatos csapatunk van, és mindenkit legyőzhetünk. A legutóbbi két meccsen sok lövést hibáztunk el. Ha erre találunk megoldást, sokkal jobbak leszünk” – idézte Dragan Pechmalbecet, a mieink beállósát az EHF honlapja meccs előtti beharangozójában.

Kapcsolódó

Veszprém–Porto kupamúlt

Összesen: 5 mérkőzés–4 Veszprém-győzelem–1 döntetlen–0 Porto-siker / 162–131-es gólkülönbség. Veszprémben: 1–1–1–0 / 66–56. Az első mérkőzés: Telekom Veszprém KC–FC Porto Sofarma 34–28 (19–16). Veszprém, 2019. 10. 13., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: FC Porto–Telekom Veszprém KC 28–35 (12–16). Porto, 2022. 9. 21., BL-csoportkör.

NANTES–KIELCE (B-csoport)

A Kielcében elszenvedett  33–40 a Nantes legnagyobb veresége volt az évadban, kettejük összmérlege a lengyeleknek kedvez (3 meccsből 2 győzelem, a franciáknak csak egy).
A Nantes két legutóbbi hazai meccsét elvesztette a Barca és a Celje ellen, az értékes második helyért zajló versenyfutást már praktikusan el is bukta, hat pont a hátránya a Kielce mögött.
A vendégek az Aalborg múlt heti legyőzésével (33–28) megerősítették második helyüket (amely direkt negyeddöntőt jelent), amúgy az volt legutóbbi 12 tétmeccsükön a 10. győzelmük. Annak ellenére, hogy Nedim Remilit idény közben elvesztette a Kielce (a francia klasszis Veszprémbe szerződött), továbbra is három franciát tudhat keretében. Nahit, Tournet-t (ex-Nantes) és Kounkoudot – utóbbi éppen sérült. Mindkét fél nyert legutóbb hazai bajnokságában, a Nantes 37–27-re verte meg a Limoges-t, és harmadik a ligában, a Kielce 30–25-re győzte le a Kaliszt, ezzel második.
„Jó a hangulatunk, a cél megvalósult, de nem azért megyünk olyan messzire Franciaországba, hogy barátságos meccset játsszunk. Ez az EHF Bajnokok Ligája, és Talant Dujshebaev azt mondja, »úgy bánj a következő ellenféllel, hogy az egy világbajnok lenne«, s mi így is kezeljük a Nantes-ot” – nyilatkozta Krzysztof Lijowski, a Kielce másodedzője.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 13. forduló. Sport1 18:00 Telekom Veszprém KC–FC Porto (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)­; Sport1 20:45 HBC Nantes–Lomza Industria Kielce (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)